Rusya yeni silahını tanıttı! Birlikte çalışacaklar

MAKS-2019 uluslararası hava fuarında ilk kez tanıtılan Sukhoi S-70 Okhotnik Taarruz İHA’nın Rusya'nın beşinci nesil savaş uçağı olan Su-57 birlikte çalışabileceği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2019 07:04 GÜNCELLEME 27.08.2019 07:06 DÜNYA
Rusya yeni silahını tanıttı! Birlikte çalışacaklar
Rusya yeni silahını tanıttı! Birlikte çalışacaklar

İlk uçuşu Ağustos ayının başlarında gerçekleştiren ve 27 Ağustos'ta başlayacak MAKS-2019 uluslararası hava fuarında düz nozullu ölçekli modeliyle ilk kez tanıtılacak olan  Sukhoi S-70 Okhotnik Taarruz İHA’nın Rusya'nın beşinci nesil savaş uçağı olan Su-57 birlikte çalışabileceği bildirildi.

 

 

İHA'nın 20 ton boş ağırlıkla 1000 km/h hız yapabildiği aktarıldı.

Rusya'nın 2012 yılından bu yana geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü insansız muharebe hava aracı (UCAV) Okhotnik-B (Avcı) yaklaşık 7 yıldır sır gibi saklanıyordu. Bu yılın başında insansız hava aracının ilk görüntüleri ortaya çıkmıştı.

 

 

MAKS AİRSHOW

İki yılda bir yapılan MAKS Airshow etkinliği, 27 Ağustos - 1 Eylül tarihleri ??arasında Moskova dışında, Zhukovsky kasabasındaki Gromov Uçuş Araştırma Enstitüsü'nün havaalanında gerçekleştirilecek.

SU-57'NİN İHRACAT VERSİYONU DA İLK KEZ TANITILACAK

Rosoboronexport Genel Müdürü ve Rusya Mühendislik Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Alexander Mikheev'in yaptığı açıklamasına göre, MAKS 2019’da Rus üreticiler, beşinci nesil Su-57E savaş uçağı ve son yıllarda en çok beklenen yeni ürünler olan Il-112VE hafif askeri nakliye uçağını tanıtacaklar.

SU-57 DE İLK UÇUŞUNU YAPACAK

Geçtiğimiz hafta da United Aircraft Building Corporation (UAC) basın servisi yaptığı açıklamada, beşinci nesil Su-57 savaş uçağınının ilk kez MAKS-2019 hava gösterisinde görücüye çıkarılacağını ve Su-57'nin hava gösterisi sırasında bir uçuş programında da yer alacağını bildirmişti.

SU-57 (Suhoy / PAK FA) BEŞİNCİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI

T-50, PAK FA programı için Sukhoi fırması tarafından tasarlanan öncül üretim adıdır. Uçağın hayalet uçak özellikli, tek kişilik, çift motorlu jet avcı uçağı olması ve Rusya'ya hizmette ilk operasyonel hayalet teknolojisini kullanacak uçak olması planlanmaktadır.

Su-57 hava üstünlüğü ve saldırı görevleri için tasarlanmış çok maksatlı bir savaşçıdır. Avcı uçağı süper seyir, görünmezlik, süper manevra özelliğinde ve savaş uçağı gelişmiş aviyonikleri ile önceki nesilleri aşmasının yanı sıra yer ve deniz savunması için tasarlanmaktadır.

Su-57 Rus hava kuvvetlerindeki Su-27 ve Mig-29'un yerini alması için tasarlanmıştır. Hindistan da 25 milyar dolarlık bir antlaşma ile 250 adet Su-57 varyantı almayı ve Rusya ile beraber üretmeyi planlamış ancak daha sonra projeden çekildiğini açıklamıştır.

YORUMLAR 4
  • raoc 4 yıl önce Şikayet Et
    20 ton taşımıyor, 20 tonla kalkış yapıyor, 20 ton taşımak nedir bilen yok galiba... Düzeltme azami 20 tonla kalkış yapabilir...
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    o da yanlış azami 20 tonla kalkış yapmıyor minimum 20 tonla kalkış yapıyor boş ağırlığı 20 ton kapış....
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Cümle ''İHA'nın 20 ton boş ağırlıkla 1000 km/h hız yapabildiği aktarıldı''siz bu cümleden bu anlamı çıkardı iseniz,bravo!
    Cevapla
  • En kritik ne? 4 yıl önce Şikayet Et
    En kritik, en işe yarar 2 f35 özelliği neler? 1. Neredeyse AWACS kadar güçlü bir senser füzyonu ile milyonlarca satırlık koddan oluşan mükemmel bir FİLO görev bilgisayarı ve 2. radarda görünmelerini saglayan reflektörlerini çıkarrtıklarında düşman radarlarının dibine kadar girip onları vurabilen bir seviyede stealth. Bunların ikiside yok su57 de, manevra kabiliyeti falan önemsiz artık tarihe karıştı uçaklar birbirlerini görmeden vuruyorlar artık.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR