Saldırdılar: Krizin nedeni Türkiye, Erdoğan'ın hedefi ise Yeni Osmanlı

Rum lider Nikos Anastasiadis, "Kıbrıs'ta çözümsüzlüğün nedeni Türkiye" derken, Rum Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos da, "Ada, Türk askerinden ve Türkiye Cumhuriyeti kökenli vatandaşlardan kurtarılmalı" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.08.2019 16:42 GÜNCELLEME 28.08.2019 16:54 DÜNYA
Saldırdılar: Krizin nedeni Türkiye, Erdoğan'ın hedefi ise Yeni Osmanlı
Saldırdılar: Krizin nedeni Türkiye, Erdoğan'ın hedefi ise Yeni Osmanlı

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, "Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin Kıbrıs'taki ortamı zehirlediğini" ileri sürdü. Dış Rumlar Konferansında konuşan Anastasiadis, tek kaygısının gelecek nesillere olumlu bir gelecek bırakmak olduğunu, başka bir şey olmadığını söyledi.

 

 

"Türkiye'nin tavrının, Kıbrıs sorununun çözümlenmemesinin nedeni" olduğunu öne süren Rum lider, Doğu Akdeniz'deki çalışmaları "provakasyon ve işgal" olarak niteledi.

Kıbrıs Türk tarafının siyasi eşitlik isteğine de karşı çıkan Anastasiadis, "Kıbrıs Rum tarafının bu talebi, önerildiği şekliyle, eşitsizlik ve haksızlık" dedi.

 

 

"YENİ OSMANLI VİZYONU"

Anastasiadis ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "enerji istilasının" "yeni Osmanlı İmparatorluğu vizyonu"nun bir parçası olduğunu öne sürdü.

"ÇÖZÜM ŞARTLARI: TÜRKİYESİZ KIBRIS"

Etkinlikte konuşan Rum Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos da, Kıbrıs'ta çözüm için şartları olduğunu ifade etti. Rum Papaz II. Hrisostomos, "Bir çözümde, Türkiye'nin müdahale haklarının olmaması gerekir. Ayrıca Ada, Türk askerinden ve Türkiye Cumhuriyeti kökenli vatandaşlardan kurtarılmalı" dedi.

KAYNAK : Haber7 / Dış Haberler Servisi, DHA
YORUMLAR 105 TÜMÜ
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Lan papaz icinizdeki tacizci papazlari ayiklayin sapiklar.
    Cevapla
  • Numan 4 yıl önce Şikayet Et
    Lan papaz biz osmanli torunu olmaktan hic çikmadik ki.. ruhumuz hep osmanli torunu olarak kaldi... osmanli torunu olarak istesek yunani ve rumlari dunya sahnesinden sileriz.. bakin haçli surunuze guvenipte alcakça konusmayin sonra 2. Malazgirti yasarsiniz.
    Cevapla
  • Ankarali 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi lan papaz bozuntusu
    Cevapla
  • Yavuz'un sesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkleri katliam ve soykırım yoluyla adadan arındırıp Kıbrıs'ın tümünün üstüne oturamayinca böyle ağlaşıp dertleniyorsunuz işte. Sizi dinleyen ve gören de sahiden masum ve haklısınız sanır.
    Cevapla
  • Mehmet57 4 yıl önce Şikayet Et
    Hee oldy canim sen once adadski ingilixi israilliyi abdliyi fransdliui yunznliyi hatta misurliui daha sayamadigim bu suru milleti gonder ondan sonra da diximin dibine otur ozur dile bak bi sorun kaliyomu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR