16 yaşındaki aktivistten BM önünde eylem!

İklim değişikliğine karşı başlattığı öğrenci eylemlerinin sembolü haline gelen 16 yaşındaki İsveçli aktivist Greta Thunberg, her cuma gerçekleştirdiği 'Fridays For Future' eylemini, bu sefer Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezinin önünde yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.08.2019 10:00 GÜNCELLEME 31.08.2019 10:00 DÜNYA
16 yaşındaki aktivistten BM önünde eylem!
16 yaşındaki aktivistten BM önünde eylem!

BM İklim Zirvesi'ne katılmak için İngiltere'den açıldığı sıfır karbondioksit salınımlı yelkenliyle Atlantik Okyanusu'nu geçerek New York'a gelen Thunberg, küresel ısınmaya karşı mücadele için başlattığı iklim eylemlerine burada da devam etti. 
 
Thunberg, ABD'deki ilk iklim protestosunu BM Genel Merkezi önünde yaptı. 
 
Yüzlerce genç aktivist ve öğrenci de ellerindeki ''Siz yetişkin gibi davranmayacaksanız, biz davranacağız'', ''Deniz seviyeleri yükseldikçe biz de yükseliyoruz.'' yazılı dövizlerle BM binası önünde Thunberg'e destek için protesto gösterisine katıldı. 
 
Greta Thunberg, New York'ta 23 Eylül'de başlayacak BM İklim Zirvesi'ne katılacak.
 
Thunberg, Ağustos 2018'de İsveç'in iklim değişikliği konusunda harekete geçmesini sağlamak için parlamento önünde oturma eylemleri başlatmış, aktivist "Fridays For Future" eylemleri ile Avrupa'da iklim değişimine karşı yapılan öğrenci eylemlerinin sembolü haline gelmişti. 
 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferin çocuk. Malesef bazı çocuklar telefon tablet oyunlarından kafasını kaldıramazken sen dğnya derdi ile uğraşıyor yön vermeye çalışıyorsun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR