Butto intihar saldırısı kurbanı

Miting yaptığı alanda gerçekleştirilen intihar saldırısında ağır yaralanan Pakistan muhalefet lideri Butto hayatını kaybetti. Pakistan İçişleri Bakanlığı, Butto'nun öldüğünü doğruladı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2007 15:23 GÜNCELLEME 27.12.2007 15:23 DÜNYA
Butto intihar saldırısı kurbanı
Butto intihar saldırısı kurbanı

Butto'nun partisinden bir yetkili ve Pakistan'da yayın yapan özel bir televizyon kanalı Butto'nun öldüğünü açıkladı. Pakistan İçişleri Bakanlığı, eski başbakanlardan Benazir Butto'nun öldüğünü doğruladı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Cevad Şima, Butto'nun mitingde düzenlenen intihar saldırısında öldüğünü söyledi.


Pakistan'da, Ravalpindi kentinde yapılan mitingte düzenlenen intihar saldırısı sırasında ağır yaralanan Benazir Butto hastaneye kaldırılmıştı. Durumu ağır olan Butto ameliyata alındı ancak kurtarılamadı.



Butto 8 yıl aradan sonra 18 Ekim 2007 tarihinde ülkesine döndüğü sırada konvoyda meydana gelen patlamada 133 kişi hayatını kaybetmişti. Benazir Butto aracına yakın noktada meydana gelen bu saldırıda yara almamıştı.


BUTTO AİLESİNİN SİYASAL LANETİ



 


Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'le iktidar paylaşma anlaşması sayesinde sekiz yıllık sürgünden döndüğü gün suikast girişimi atlatan eski Başbakan Benazir Butto ve ailesinin siyasal yaşamı trajedilerle dolu.


Pakistan Halk Partisi'ni 1967'de kuran babası eski devlet başkanı ve başbakan Zülfikar Ali Butto, 1977'de General Ziya ül-Hak tarafından devrilip iki yıl sonra darağacına gönderildi.


Benazir Butto'nun kardeşi Şah Nevaz, 1985'te Fransa'da evinde zehirlenerek, ağabeyi Murtaza 1996'da Karaçi'de silahla vurularak öldürüldü.


Ordu, sivil yönetimde ısrar eden Butto ailesini hiç sevmedi.


Babasının ölümüyle siyasi külte dönüşen Butto, Ziya'nın uçak kazasında ölümünün ardından ilk kez 1988'de, ardından 1993'de ikinci kez başbakan oldu ama yolsuzluk suçlamalarıyla istifa ettirildi. 1999'da da Müşerref darbesiyle yurtdışına kaçmıştı.


Haberin İngilizce metni için bakınız


SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER


BABASIYLA AYNI ŞEHİRDE ÖLDÜ


BENAZİR BUTTO KİMDİR


NAVAZ ŞERİF'TEN İNTİKAM YEMİNİ


BENAZİR BUTTO'NUN SON GÖRÜNTÜSÜ

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • mansur çalışkan 16 yıl önce Şikayet Et
    üzülmemiz mi gerekiyor şimdi. açık bir SSP eylemi. SSPnin pakistanı emperyalistlere yumuşak bir şekilde terkedeceğini bekleyenler daha çok hayal kırıklığına uğrayacaklar. bu eylem diğer emperyalizm işbirlikçilerine ders olsun.
    Cevapla
  • ali aydın 16 yıl önce Şikayet Et
    ey amerınkancılar artık zil takım oynarsınız Allah rahmet eylesin dıyorum ama en buyuk hatayı pakistana gelmekle yaptı ve kendi sonunu hazırladı Allah gani gani rahmet eylesin. pakistanın tarıhını okudum kurulusu islam uzreıne hindistandan ayrıldı bir islam devletı olarak kuruldu ama gel görkı bızım ulkemızden bır farkı yok tek farkı var darbeler daha cok oluyo o ulkede yanı bızden öndeler darbe konusunda keşke hindistandan hiç ayrılmasaydı muslumanlar bu kadar zulum görmezdı hiç olmazsa
    Cevapla
  • Behzat İNAN 16 yıl önce Şikayet Et
    Butto. Cumhuriyetİ, Demokrasi\'yi ve laik düzeni savunuyordu. Radikal \'İslamcı terör\' buna izin vermedi. Hiçbir zaman vermeyecekti. Saldırıyı gerçekleştirenler şu anda ilahiler eşliğinde, zafer naraları atarak kutluyorlardır eminim. Öyle ya! Allah yolunda öldürdüler. Saldırıyı gerçekleştirenler şehit olup cennete gideceklerdir herhalde. Yabancı insanlara Türküm İslamım demeye; Korkarak, utanarak, sıkılarak söylüyoruz. Dinimizi terörle aynı kefeden gösterenlerin .....Yeter artık.
    Cevapla
  • alper hakan 16 yıl önce Şikayet Et
    BENAZİR BUTOONUN KATL EDİLMESİNİ KINIYORUM. Yorum yapan arkadaş Ne yazdığının farkında mısı? Butto islama göre giyinmiyordu demişsin.. Buna sen karışamazsın Örtünme O Butto ile Allah arasında kalmış konudur.. Butto İslama göre örtünmedi diye vahşice katledilmesi gerekmez.. Unutma ki bu El Kaide ve İntihar Eylamcili İslam zihniyete şimdiye kadar em çok Zararı İslam Diniimize vermiştir.. İşgalcşlere ve işbirlikçilere İntihar saldırısı düzenlemek Anca İslama çok zarar verir...
    Cevapla
  • TAYFUR OKAN 16 yıl önce Şikayet Et
    emre kardeşime;. merak ettiğimden soruyorum. ABD müşerref\'i sevmez mi? Birde seçimleri müşerrefin kazanacağını nereden tahmin ediyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR