ABD'den İdlib'e hava saldırısı!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’nin İdlib bölgesindeki Maarat Misrin kasabasındaki El Kaide hedefine hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 31.08.2019 22:50 GÜNCELLEME 31.08.2019 22:55 DÜNYA
ABD'den İdlib'e hava saldırısı!
ABD'den İdlib'e hava saldırısı!

CENTCOM sözcüsü Yarbay Earl Brown, harekatla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu operasyon ABD vatandaşlarını, ortaklarımızı ve masum sivilleri tehdit eden saldırılardan sorumlu El Kaide liderlerini hedef aldı” ifadelerini kullandı.

 

 

Operasyonun, El Kaide’nin saldırı gerçekleştirme ve bölgeyi istikrarsızlaştırma yeteneğini kısıtlayacağını dile getiren Brown, Suriye’nin kuzeybatısının, El Kaide için güvenli bir bölge haline geldiğini ve buradan bölgedeki ve Batı’daki terörist faaliyetlerinin aktif olarak koordine edildiğini söyledi. Sözcü, “Aşırılık yanlılarının Suriye’yi güvenli bir sığınak olarak kullanmalarını önlemek için onları hedef almaya devam edeceğiz” diye ekledi.

SALDIRI ANINDA ÖRGÜT KARARGAHINDA TOPLANTI VARDI

 

 

Esed rejimi medyası, saldırının hedefinde El Kaide bağlantılı bir örgütün karargahının olduğunu, saldırı anında karargahta bir toplantının yapıldığını bildirdi. Saldırıda, aralarında komutanlar dahil 40’tan fazla militanın olduğu belirtildi.

YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • Yahya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bekleyin Allahın azabı yakındır inşaAllah
    Cevapla
  • Celâl 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ürettikleri terör örgütü. Terörü islam ile bağdaş ettiler hedefleri de o idi. Insanları mezheplerinden ayırıp karanlığa sürüklediler.
    Cevapla
  • nashat 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: Kendi kendine gelin güvey olmak iyi değildir. benden söylemesi.müşahade yakin ehlinden.El Kaideninden yaptığı büyük yamukluk. islamda yok böyle bişey. kafalarına göre yorum yapıyorlar. fıkıh hiç yok.müşahade yakin ehlinden
    Cevapla
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu terörist grup masumlara çoluk çocuk demeden sırf mezhep farkliligindan saldıran kafakesen ellerinde 1000 lerce çocuk kanı bulunan adi korkak sapık islamla alakası olamayacak sapık bir örgüt. Kim vurduysa ellerine sağlık , geberenlerede Allah'tan cehennem ve 1001 zebani dileklerimle
    Cevapla
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Rusya Suriye'yi paylasti tezgah altında. Dışarıda tiyatrosu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR