Londra Belediye Başkan'ından Trump'a sert sözler

Londra Belediye Başkanı Sadık Han ve ABD Başkanı Donal Trump arasındaki tartışma, ikilinin atışmaları üzerinden devam ediyor. Son olarak Han, "AB ve NATO risk içerisinde, hem de bu riski kurucu milletler yaratıyor." diyerek Trump'ı "beyaz milliyetçiliğinin portresi" olmakla suçladı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2019 10:29 GÜNCELLEME 01.09.2019 10:32 DÜNYA
Londra Belediye Başkan'ından Trump'a sert sözler
Londra Belediye Başkan'ından Trump'a sert sözler

Belediye Başkanı Sadık Han, Trump ve Avrupa'da ona benzer muhafazakar kanatta yer alan siyasetçileri topa tuttu. Polonya'daki 2. Dünya Savaşı anmalarına katılan Han, demokrasinin dünya çapında tehlike altında olduğunu savundu.

 

 

The Observer'a yazdığı yazıda Han, "70 yıl sonra ilk kez, 2. Dünya Savaşı'ndan çıkarılan dersler unutuluyor ya da daha kötüsü, yeniden yazılıyor." yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ı "beyaz milliyetçiliğinin (ırkçılığının) dünya çapındaki poster çocuğu" olarak tasvir eden Han, İtalya'dan Matteo Salvini'yi, Fransa'dan Marine Le Pen'i, Macaristan'dan Viktor Orban'ı ve Polonya'nın Hukuk ve Adalet Partisi'ni Trump'ın Avrupa'daki izdüşümleri olarak ifade etti. 

 

 

"Dünya çapındaki bu etki, İngiltere'de de görülüyor." diyen Han, Boris Johnson'ı da ırkçılıkla suçladı.

Sadık Han, 2016'da İşçi Partisi'nden Londra Belediye Başkanı seçilerek Batı Avrupa ülkelerindeki büyükşehirlerde belediye başkanı olan ilk Müslüman siyasetçi olmasıyla tanınıyor.

KAYNAK : Haber 7 / Dış Haberler Servisi
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR