Hindistan'da muhaliflerin tutuklanması protesto ediliyor

Hindistan Ulusal Kongresi'nin (INC) Karnataka yasama meclisi üyesi D.K Shivakumar'ın kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasının ardından eyaletin çeşitli bölgelerinde protesto gösterileri düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2019 10:48 GÜNCELLEME 04.09.2019 10:50 DÜNYA
Hindistan'da muhaliflerin tutuklanması protesto ediliyor
Hindistan'da muhaliflerin tutuklanması protesto ediliyor

Press Trust of India'da yer alan habere göre, eyaletin Ramanagara, Chennapattana ve bu bölgelere yakın bazı kasabalarında Shivakumar'ın tutuklanmasını protesto eden göstericiler, yaktıkları lastiklerle yolları kapattı. 

 

Ramanagara bölgesinde eğitime bir gün ara verilirken, Malavalli, Kanakapura ve Channapatna'daki gösterilerde otobüsler taşlandı.

Öte yandan bazı politikacılar Shivakumar'ın tutuklanmasını iktidardaki Hindistan Halk Partisi'nin (BJP) "muhalif sesleri bastırma" girişimi olarak niteledi. 

 

INC'den Milletvekili D.K. Shivakumar, kara para akladığı suçlamasıyla dün tutuklanmıştı.

Shivakumar, Karnataka eyaletinde uzun yıllar yasama meclisi üyeliği yapmış, eyaletin sulama ve enerji gibi bakanlıklarını yürütmüştü.

INC'den eski Maliye Bakanı Palaniappan Chidambaram, hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları nedeniyle Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI) ekipleri tarafından geçen ay Yeni Delhi'deki konutunda tutuklanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Selim Abi 4 yıl önce Şikayet Et
    biz yahudi hristiyan şöyle kötü böyle zalim diyoruz ama bu hindularda az kafir değil
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR