S-400'ler için yeni gelişme! ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Türkiye'ye yaptırım açıklaması uluslararası ajanslara son dakika olarak düştü. Bakan açıklamasında, "Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımı konusunda yaptırımları değerlendiriyoruz, henüz bir karar vermedik" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2019 17:56 GÜNCELLEME 10.09.2019 09:05 DÜNYA
S-400'ler için yeni gelişme! ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması
S-400'ler için yeni gelişme! ABD'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması

Obama döneminde Washington yönetimi, Patriot'ları Türkiye'ye satmamıştı. Hava sahası savunmasız durumda olan Türkiye, bu ihtiyacını karşılamak için Rusya'nın kapısını çaldı. Moskova yönetimiyle el sıkışan Türkiye, S-400 sistemlerini aldı. Sistemlerin Ankara'ya teslim süreci boyunca, başta ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere, kabinesi sürekli Türkiye'yi tehdit etti.

 

 

Ancak Türkiye'nin kararlı duruşuyla S-400'lerin birinci kısmı Mürted Hava Üssü'ne inmiş, ikinci kısmının teslimatının ise yakında başlayacağı duyurulmuştu. Nisan ya da Mayıs 2020'de ise alınan tüm bataryaların kurulumunun tamamlanacağı ve sistemin aktif hale getirileceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmişti.

Rusya'dan alınan S-400'ler, Türkiye ile ABD arasından krize sebep oluyor...

 

 

TÜRKİYE F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARTILMIŞTI

ABD Türkiye'ye ilk ciddi yaptırımı ise F-35'ler konusunda olmuştu. Pentagon, Ankara'nın F-35 savaş uçağı programından çıkarıldığını duyurmuştu. Ayrıca, Türkiye'ye teslim edilen ve eğitim uçuşları Teksas'da devam eden dört uçakla birlikte sipariş edilen 120 adet F-35 siparişinin teslimatı da askıya alınmıştı.

Türkiye F-35 programından çıkartılmıştı...

TRUMP TÜRKİYE'YE HAK VERMİŞTİ

ABD Başkanı, G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Trump, S-400 konusunda Türkiye'yi suçlamadığını, tüm sorumluluğun Obama yönetiminde olduğunu söylemişti.

ABD BAŞKANI YAPTIRIMLARA KARŞI

ABD Kongresi, "ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele Yasası" olarak bilinen CAATSA’nın işleme koyulmasını talep ederken, Trump ise Türkiye'ye yönelik yaptırımlara sıcak bakmıyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin böyle duyurdu...

YAPTIRIM AÇIKLAMASI: HENÜZ KARAR VERMEDİK

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini satın almasıyla ilgili olarak olası yaptırımlara baktıklarını ancak henüz bir karar verilmediğini söyledi.

Mnuchin, Beyaz Saray dışındaki gazetecilerin sordukları sorular üzerine, "Buna bakıyoruz. Belirli bir karar üzerine yorum yapmayacağım ama buna bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mnuchin, olası yaptırımlarla ilgili daha fazla ayrıntıya girmedi.

KAYNAK : Haber7 / Dış Haberler Servisi
YORUMLAR 133 TÜMÜ
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaylar açık bir şekilde savaş ilanıdır. Ekonomik Haçlı seferiyle karşı karşıyayız. Bıçak kemiğe dayandı artık veeee inananlar hep kazanır. "Rasulullah’a Mekke de 3 yıl boykot uyguladılar. Müslümanlar açlıktan karnına taş bağladı" Kowboy edasındaki düşmanlarımız çatlasın. SİZE BOYUN EĞEN SİZİN GİBİ OLSUN.
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Adaleti olmayan ABD Dünyaya meydan okuyor vaybe ne devletmis onca dünya devletleri boyun egiyorya diyecek tek kelime bulamiyorum. yaziklar olsun
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir karar veremezsiniz. O kararda bizim rızamız olmaz. Biz muz cumhuriyeti değil Türkiyeyiz
    Cevapla
  • Osman ozdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd yaptirim icin hazir degil. Cunku bu yaptirim abd kiskaca almaya calistigi Iran
    Cevapla
  • harika 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın seversen bir an önce uygula şimdiye kadar uygulamamış gibi belki ozaman kendimize yeten güçlü bir ülke oluruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR