ABD askeri heyeti Türkiye'ye geliyor

MSB: ABD Avrupa Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen M.Twitty ve ABD Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral Thomas W.Bergeson başkanlığındaki ABD askerî heyeti, temaslarda bulunmak üzere bugün Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nı ziyaret edecektir.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2019 10:06 GÜNCELLEME 10.09.2019 15:42 DÜNYA
ABD askeri heyeti Türkiye'ye geliyor
ABD askeri heyeti Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Thomas Bergeson ve geçen Ağustos ayında Ankara'da bulunan ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Stephen Twitty’nin, bu haftanın başlarında Türk mevkidaşlarıyla, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki güvenlik mekanizmasının uygulanmasına ilişkin Türkiye'nin gelecekteki desteği ve  diğer faaliyetleri tartışmak üzere Türk mevkidaşlarıyla bir araya geleceği bildirildi.

 

 

Açıklamada, ABD ile Türkiye arasındaki koordinasyon ve danışmanın, Türkiye'nin bölgedeki meşru güvenlik kaygılarını ele almanın anahtarı olduğu aktarılırken, güvenli bölge konusundaki çalışmaların hızla hayata geçirilmesi için belirlenen takvime uyulduğunun ve pek çok alanda da takvimin ilerisinde olduğunun altının çizilmesi ise dikkat çekti.

Diğer taraftan, ''Güvenli bölgenin devam eden başarısı, DAEŞ'in Kuzeydoğu Suriye'de yeniden birleşmesini önleyecek ve Koalisyon ve SDG'li ortaklarımızın DAEŞ'i yenmeye odaklanmış kalmasını sağlayacaktır'' denildi.

Cumhurbaşkani Recep Tayyip Erdoğan ise pazar günü, ''Güvenli bölge için istediklerimizle onların kafalarındakinin aynı şey olmadığını attığımız her adımda görüyoruz'' demişti.

 

 

Erdoğan, Türkiye’nin taleplerinin gerçekleşmemesi halinde Suriye’nin kuzeyine operasyon için eylül sonu için takvim koymuştu.

YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Yaşar dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post ABD den dost olmaz hala anlamadın mı arkadaş
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah bismillah diyerek Eylül’ün sonunu beklemeden hemen Suriye’ye girmeliyiz , velet dallin Âmin ...
    Cevapla
  • Mevki 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis bastırdıkça gelenlerin rütbesi artıyor. Bir fırça daha atarsa yaşayan tüm Abd başkanları toplu halde gelip el etek öpecek gibi görünüyor. Esas olan kararlılık yani hep istediğimiz dik duruş.
    Cevapla
  • Mardinli. 4 yıl önce Şikayet Et
    Orası kangren olmuş. Gir kes at kurtul. Filistin için israil ne kadar güvenilir ise bizim için amerika o dur. Özellikle benim için bir şeytandan farkı yok. Hemen başlamalı operasyon hemen. Yoksa Yılanın başı büyür ve başınızı belâya sokar. Demedi demeyin!
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah bismillah diyerek Eylül’ün sonunu beklemeden hemen Suriye’ye girmeliyiz , velet dallin Âmin ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR