Trump dünyaya son dakika koduyla ilan etti: Oğlunu öldürdük

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı son dakika açıklaması ile, terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin'in öldürüldüğünü doğruladı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2019 17:55 GÜNCELLEME 14.09.2019 18:56 DÜNYA
Trump dünyaya son dakika koduyla ilan etti: Oğlunu öldürdük
Trump dünyaya son dakika koduyla ilan etti: Oğlunu öldürdük

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı son dakika açıklaması ile dünyayı sarstı. Trump, terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin'in, Afganistan-Pakistan bölgesinde düzenlenen operasyonla öldürüldüğünü açıkladı.

Trump yaptığı açıklamada, "Üst düzey El Kaide üyesi ve Usame Bin Ladin'in oğlu Hamza Bin Ladin, Afganistan/Pakistan bölgesindeki bir terörle mücadele operasyonunda öldürüldü" dedi.

TRUMP TARİH VERMEDİ

ABD Başkanı, Hamza Bin Ladin'in ne zaman öldürüldüğüne dair ise bir tarih vermedi.

Usame Bin Ladin ve oğlu Hamza Bin Ladin...

 

 

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ GEÇTİĞİMİZ AY İDDİA EDİLMİŞTİ

Hamza Bin Ladin'in öldüğü haberi geçtiğimiz ay ABD basını tarafından ortaya atılmıştı. Amerikan NBC kanalı, Hamza Bin Ladin'in operasyonla öldürüldüğünü açıklamış, CNN International kanalı ise, bu haberi doğrulayarak, temasa geçtiği üst düzey ABD'li yetkilinin Hamza bin Ladin'in ölümünde Washington yönetiminin dahlinin olduğunu söylemiş ancak detaya giremeyeceğini belirtmişti.

Hamza Bin Ladin...

ABD BAŞINA ÖDÜL KOYMUŞ, RİYAD VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMIŞTI

Usame Bin Ladin'in oğlunun başına Şubat 2019 yılında ABD tarafından 1 milyon ödül konulmuştu. Suudi Arabistan ise, 11 Eylül saldırısını yapan teröristlerden Muhammed Atta'nın kızıyla evli olan Hamza Bin Ladin'i, Mart 2019'da vatandaşlıktan çıkarmıştı.

YENİ LİDER OLMASI BEKLENİYORDU

Babası Usame Bin Ladin 2011 yılında öldürülmüştü. Hamza Bin Ladin'in örgütün yeni lideri olması bekleniyordu.

HAMZA BİN LADİN KİMDİR?

Hamza bin Usame bin Muhammed bin Avad bin Ladin, Suudi Arabistanlı el-Kaide üyesi ve lideri Usame bin Ladin'in oğludur. Hamza Bin Ladin 1989 yılında Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde dünyaya geldi. Annesi ve babasıyla birlikte Afganistan'a giden Hamza, Gazni ilinde çekilen ve 2001 Kasım'ında yayınlanan videoda, Usame bin Ladin'in diğer oğullarıyla birlikte Taliban tarafında olduğunu belirten konuşmalar yaparken görülmekteydi. Belucistan İçişleri Bakanı Sanaullah Zehri Mart 2003'teki açıklamasında Hamza ile kardeşi Saad'ın yaralı olarak yakalandığı belirtilse de bu iddia sonradan üst düzey Afgan, Amerikalı ve Pakistanlı yetkililerce yalanlandı. Aralık 2005'te yayınlanan Veziristan Mücahidi başlıklı videoda Hamza, Afganistan ile Pakistan arasındaki Veziristan'da, el-Kaide üyeleriyle birlikte Pakistanlı askeri güçlere saldırırken görülmekteydi. Eylül 2007'de, el-Kaide güçleriyle birlikte, Afganistan ile Pakistan sınırında yer alan Federal Yönetilen Kabile Alanları'nda bulunduğuna yönelik haberler basına yansıdı. Temmuz 2008'de, The Sun gazetesinde Hamza tarafından yazıldığı ve "aşırı İslamcı" bir web sitesinde yayınlandığı belirtilen bir şiirin İngilizce çevirisi yayınlandı. Şiirde, Britanyalı milletvekili Patrick Mercer'ın Hamza için yaptığı "Terörün Veliaht Prensi" benzetmesine tepki olarak "Amerika, Britanya, Fransa ve Danimarka'nın yok edilmesini hızlandırın" sözleri geçmekteydi. 27 Aralık 2007'de gerçekleşen Benazir Butto'ya yönelik suikastın arkasında olduğu iddiaları basında yer alsa da; el-Kaide'nin eski sözcüsü Süleyman Ebu Geyt sorgusunda, Butto suikastı sırasında Hamza'nın İran'da ev hapsinde olduğunu ve 2010'a kadar burada kaldığını belirtmişti.

2 Mayıs 2011'de, Amerikan özel kuvvetleri tarafından Usame bin Ladin'in yaşadığı tespit edilen Pakistan'ın Abbottabad şehrindeki komplekse gerçekleştirilen ve bin Ladin'in ölümüyle sonuçlanan harekât sonrasında yakalanan bin Ladin'in eşlerine yapılan sorgulamalara göre Hamza da bu komplekste yaşamaktaydı. Ancak harekat sonrasında öldürülenler veya canlı olarak yakalananlar arasında Hamza yer almamıştı. Harekatta ele geçirilen ve Usame bin Ladin tarafından el-Kaide'nin üst düzey yöneticilerinden Atiye Abdurrahman'a yazılan mektupta bin Ladin'in, oğlu Hamza'nın Katar'da İslami eğitim görmesini ve bu sayede "cihat ile ilgili yanlış ve şüphelerin giderilmesine" katıda bulunmasını arzuladığı iddia edilmekteydi. Yine baskında ele geçirilen belgelere göre Hamza'nın harekât sırasında, Peşaver'de bulunan ayrı bir güvenli evde yaşamını sürdürmüş olabileceği yönünde haberler yayınlandı.

Ağustos 2015'te bir ses kaydı yayınlayan Hamza bin Ladin, kayıtta "Savaşın Kabil, Gazze ve Bağdat'tan Washington, Londra, Paris ve Tel Aviv'e taşınması gerektiğinin görevleri" olduğunu belirtmekteydi.

Şubat 2019'da ABD Dışişleri Bakanlığı Hamza bin Ladin'in yakalanmasını sağlayacak bilgiyi veren kişi veya kişilere 1 milyon dolar ödül verileceğini açıklamıştı. 1 Mart 2019'da Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Hamza bin Ladin'in Suudi Arabistan vatandaşlığından çıkarıldığını duyurmuştu.

KAYNAK : Haber7 / Dış Haberler Servisi
YORUMLAR 124 TÜMÜ
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    zavallı fakir kurak afganistan , zengin fakat mülkü talan edilip merkez babnkası soyulan altınları halkına hayır getirmeyen ırak, ahir zaman hesaplaşmasının alanı suriye . yemen , mısır, libyada mağdur mazlum bütün islam ümmeti, eşkiya gerçek terörsit ve terörsitlerin anası amerikan şeytanının terörü altında kan ve can veriyor
    Cevapla
  • misafir@ 4 yıl önce Şikayet Et
    misafir! Çok umurunda oluyor sanki askerlerinin ölmesi trump ve benzeri gibilerinin.
    Cevapla
  • emeli ali 4 yıl önce Şikayet Et
    korkak devletler savunmasız insanları öldürür ama ne olursa olsun zamanı gelince dünyaya hakim yine müslümanlar olacaktır işte ozaman müslümanın ne oldugunu anlaya caklardır müslüman müsvetteleri ozaman nereye mal olacaklar
    Cevapla
  • Nahit 4 yıl önce Şikayet Et
    Taa gidip pakistanda adam öldüruyosun kendi memleketinde ama terörist onlar oluyor senmi teröristsin onlarmı trump iti
    Cevapla
  • nusri 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd düşmanı herkes terörist oldu/gösterildi. Türkiye ve İslam düşmanı herkes de kahraman ve dokunulmaz oldu. "Biliniz ki, hakikati inkâr edenler zâlimlerin ta kendileridir." (Bkara 254)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR