Ve Pentagon, Trump'a saldırı seçeneklerini sundu

ABD'li yetkililer Suudi Arabistan'daki petrol tesislerine saldırının İran'ın güneybatısından düzenlendiği görüşünde. Üst düzey Amerikalı yetkililer drone ve füzelerin kalktığı ve ateşlendiği noktaların belirlendiğini söylüyor. ABD basınına göre Pentagon Başkan Trump'a bir dizi askeri seçenek sundu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2019 09:23 GÜNCELLEME 18.09.2019 09:23 DÜNYA
Ve Pentagon, Trump'a saldırı seçeneklerini sundu
Ve Pentagon, Trump'a saldırı seçeneklerini sundu

ABD basınında yer alan haberlere göre füzelerin ateşlendiği noktalar İran'ın güneyinde, Basra Körfezi'nin en kuzey ucunda.

 

New York Times gazetesine göre, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Başkan Trump'a aralarında füzelerin ateşlendiği noktalar ve depolama alanlarının vurulması ya da İran'ın petrol altyapısını hedef alabilecek gizli siber operasyonların olduğu bir dizi askeri seçenek sundu.

Amerikalı istihbarat analistleri ve askeri uzmanlar, saldırıda ateşlenen füzenin kaynağı ve rotasının belirlenmesi amacıyla Suudi Arabistan'da ele geçirilen füze güdüm mekanizmasını inceliyor.

 

Saldırıda hasar gören noktalara ilişkin uydu fotoğrafları, alçaktan uçan seyir füzelerinin radar izleri değerlendiriliyor. Saldırıdan önceki ve sonraki ses kayıtları da inceleniyor. Saldırının düzenlendiği noktadan toplanan füze ve drone parçaları analiz ediliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR