Mısır'da Sisi için yeni çağrı! Görevi bırakmazsa...

İspanya’da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi görevi bırakmadığı takdirde cuma günü Mısır'da milyonluk gösteri düzenlenmesi çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2019 03:41 GÜNCELLEME 22.09.2019 03:44 DÜNYA
Mısır'da Sisi için yeni çağrı! Görevi bırakmazsa...
Mısır'da Sisi için yeni çağrı! Görevi bırakmazsa...

Sisi hakkında yolsuzluk suçlamalarında bulunan Muhammed Ali, 30 dakikalık bir video kaydı yayınladı.

 

 

ÜLKEDEKİ KURUMLARA ÇAĞRI: SİSİ'YE GÖREVİ BIRAKTIRIN! AKSİ HALDE...

Ali, video yayınında, ülkedeki kurumların, Sisi'yi görevi bırakmaya mecbur bırakamaması durumunda milyonluk gösteri düzenlenmesi çağrısı yaptı.

 

 

Öte yandan rejime yakınlığıyla tanınan Ahmed Musa, kendisinin sunduğu bir televizyon programında "Cumhurbaşkanını değil devleti düşürmek için komplo kurulduğundan" bahsetti ve Mısırlıları söz konusu "sabote" çağrılarına kulak vermemeye davet etti.

KAPSAMLI SİYASİ REFORM ÇAĞRISI

Solcu "Demokratik Mısır" Partisi dün yaptığı yazılı açıklamada, siyasi tutukluların serbest bırakılmasını da kapsayacak şekilde "kapsamlı siyasi reform" çağrısında bulundu.

"KORKU DEVRİ SONA ERDİ! SİSİ'NİN GÖREVİ BIRAKMASI HER ZAMANKİNDEN DAHA KOLAY"

Devrimci Sosyalist Hareket ise açıklamasında, "korku devrinin sona erdiğini ve Sisi'nin görevi bırakmasının zor değil bilakis her zamankinden daha kolay olduğunu" belirtti.

MISIR RESMİ AJANSI HAREKETLİLİĞİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın, çoğunluğu rejim yanlısı güçlerden oluşan "Partiler ve Politikacılar Gençlik Koordinasyonu'ndan naklettiği başka bir açıklamada, Mısır devletinin yıkıcı planlara karşı korunması gerekliliği vurgulandı ve Tahrir Meydanı ve bazı kentlerde gösteriler düzenlendiği yönündeki haberlerin doğruluğunun sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Rejim yanlısı "Partiler Koalisyonu" da Mısır halkına şüpheli çağrılara karşı istikrarını muhafaza etme çağrısında bulundu.

GÖSTERİLERDEKİ GÖZALTILAR

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan cuma günkü gösterilerde gözaltılar olduğuna dair herhangi bir açıklama yapılmazken, Mısır Hak ve Özgürlükler Komisyonu (ECFR), El-Mansura'da 8, El-Mahalle'de 20, Kahire ve İskenderiye'de 16 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Mısırlı hukukçu Muhammed el-Bakir ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Es-Selam ve El-Cebel el-Ahmar askeri kamplarında gözaltında tutulanların sayısının çok fazla olduğunu, bunlardan bir kısmının dün serbest bırakıldığını kaydetti.

NE OLMUŞTU

İspanya’da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali’nin iki hafta önce sosyal medya üzerinden yayımlamaya başladığı videolar, kısa sürede yayılmış ve söyledikleri Mısır sokaklarında karşılık bulmuştu.

Yönetimle uzun süre çalıştığını ve ülkede son yıllarda yapılan yolsuzlukları bildiğini anlatan Ali’nin özellikle de Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yi hedef alması ve suçlaması dikkati çekmişti.

Takipçi sayısı kısa sürede hızla artan Ali, geçen pazartesi günü sosyal medya üzerinden “Sisi bu kadar yeter” adında bir hashtag açmıştı. Kısa sürede 1 milyona ulaşan hashtagın kapatılmasının ardından Ali, önceki gün Mısır’ın Ehli ve Zemalik futbol takımları arasında oynanacak olan süper kupa maçının ardından eylem yapma çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam aleminde gene kan,yine gözyaşı, Allah yardımcınız olsun Dualarımız Mısır halkı için.
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    yazılanlara bakınca burdaki siyonistleride korku sarmış
    Cevapla
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kafasını yaşıyosunuz,suriyeye cevirirler aynen.arkanızda rusya yok çin yok abd yok ,ordu yok,bir sürü insan telef olur.zamansız bir çağrı
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Batı İranla Çinle uğraşırken tam zamanı ayaklanmanın devrim yapmanın.. vu fırsat kaçmamalı..
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Gezici arkadaşlar,bakın onlarda sizin tabirinizle direniyolar.Yalnız sizin gibi ortalığı yakıp yıkmıyorlar,hakkı adaleti savunuyorlar seçimle gelmiş olan liderlerini savunuyorlar,demokrasiyi savunuyorlar,abd tarafından darbe ile koltuğa oturanlara haklı şekilde tepkilerini gösteriyorlar.Siz ise halk tarafından seçilmiş hükümeti sandıkta yenemeyince (abd)askeri darbesi,olmadı sokak darbesi ile devirme peşindesiniz.Hangisi demokratik bi söyleyin bakim zulüm 1453 te başladı dimi sizi vatan haini amerikancı bizanslılar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR