Rumlar hayal aleminde: Türkler küçük bir azınlık olarak kalacak

Güney Kıbrıs Lideri Anastasiadis’in "Kıbrıs Yunandır" temalı konuşmasını eleştiren KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum basını tarafından açık hedef haline getirildi. Ada’da Türkler’in eşitliğinin mümkün olamayacağı görüşünü savunan Rum basını "Küçük bir azınlık şeklinde kalacağı" sanrısını inatla sürdürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2019 17:58 GÜNCELLEME 24.09.2019 17:58 DÜNYA
Rumlar hayal aleminde: Türkler küçük bir azınlık olarak kalacak
Rumlar hayal aleminde: Türkler küçük bir azınlık olarak kalacak

"Kıbrıs Helendir" sloganından vazgeçmek istemeyen Güney Kıbrıs Rum Kesimi (GKRY) Ada’da iki toplumun arasında asla eşitlik olamayacağını ısrarla vurgulamaya devam ediyor. Kıbrıs’taki Türk toplumu için "Kolumuza konan sivrisinekler" diyen Makarios’un yolunda ilerliyor.

 

 

AKINCI’DAN ANASTASİADİS’E CEVAP

Bu bağlamda, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Rumlar ile gerçekleştirdiği buluşmada, Ada’daki sorunları 1974 Harekâtı ile özdeşleştiren, tüm problemin kökeninin Türkiye olduğunu öne süren bir konuşma yapan ve Osmanlı Devleti’nden bu yana tapuları bulunan kapalı Maraş bölgesinin yerleşime açılması kararının "Maraş’ı kolonileştirme" olduğunu öne süren Lideri Nikos Anastasiadis’e cevap Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan geldi.

AKINCI RUMLAR’IN HEDEFİNDE

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Siyasi eşitlik içinde bir ortaklık anlayışından çok uzak" değerlendirmesinde bulunan Akıncı, Anastasiadis’in hala geçmiş mutabakatları inkâr eden, kararlara etkin katılımı şeytanlaştıran bir söylemi devam ettirdiğini belirtti. Rum basını, Akıncı’nın New York’taki Birleşmiş Milletler görüşmesine gitmeden önce Ercan Havaalanı’nda yaptığı bu konuşmayı küçümser bir tavırla karşıladı. Rumlar ile siyasi eşitlik isteğinin kabul edilemez olduğu yorumları yapıldı. Ada’nın mutlak bir şekilde Yunan, Kıbrıs Türk toplumunun ise "Küçük bir azınlıktan ibaret" olduğunu savunan geleneksel milliyetçi anlayış çerçevesinde Mustafa Akıncı’nın eşitlik talebi eleştiri bombardımanına tutuldu.

MEZARLIK PROPAGANDASI

Kıbrıs Türk toplumuna değinirken, "toplum" ifadesini dahi parantez içinde yazarak böyle bir topluluk olmadığı sanrısıyla meselelere yaklaşan Rum basını, gerçekler uzak tavrında beklendiği gibi herhangi bir değişikliğe gitmedi. Bazı yayın organları da KKTC’de Rum mezarlarına yapılan çirkin saldırıların sanki Mustafa Akıncı’nın emriyle gerçekleştirildiği propagandasıyla Kıbrıslı Türk lidere saldırdı. "Böylesine hoşgörüsüz bir liderin eşitlik ve hak üzerine konuşamayacağı" iddia edildi.

KAYNAK : Diriliş Postası
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Kemal usta 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıprıstaki taki Türk dedikleri insanlar kendileri Türk olmadıklarını yüzde 99 Rum olduklarını söylüyorlar
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayal kurmaya devam edin. Gerçekler acıdır , sarhoşluk geçince anlaşılır. Size o ada çok gelir. Bu ülkede CHP iktidar olursa belki o gün size adayı verir.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Her aile minimum 4 çocuk doğursun hatta daha çok
    Cevapla
  • Gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısın tamamı Türkiye'ye aittir.
    Cevapla
  • ZOR38 4 yıl önce Şikayet Et
    .... azınlık ??? Türkler 83 milyon !!! Rum 2,9 milyon, yunan 10,7 milyon !!! Buyur buradan yak soytarı rum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR