Trump tehditler savururken tiye aldı, okuduğu kitapla gündeme oturdu

Tarihinin en büyük siyasi ve ekonomik krizini yaşayan Venezuela ile ABD arasındaki gerilim dün gece gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Konseyi'ne de yansıdı... Brezilya lideri Bolsonero'nun ardından kürsüye çıkan Trump, herkesin önünde Venezuela'yı adeta bombalarken, salondaki Venezuela diplomatı elindeki kitabı okudu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2019 13:53 GÜNCELLEME 25.09.2019 14:27 DÜNYA
Trump tehditler savururken tiye aldı, okuduğu kitapla gündeme oturdu
Trump tehditler savururken tiye aldı, okuduğu kitapla gündeme oturdu

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na da yansıdı. Dün Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun ardından kürsüye çıkarak dünya liderlerine seslenen ABD Başkanı Donald Trump, birçok farklı konuda açıklamalarda bulundu.

 

 

Trump BM kürsüsünden tehdit etti: Şiddetlenerek devam edecek

Trump’ın konuşmasındaki önemli bir gündem maddesi de Venezuela'ydı. Trump Venezuela hükümetini eleştirirken, Venezuela lideri Nicolas Maduro hakkında, "Diktatör" ve "Kübalı fedailerin koruduğu Küba kuklası" ifadelerini kullandı. "Bu kabus içinde kalan bütün Venezuelalılara sesleniyorum, lütfen ABD’nin sizin arkanızda olduğunuzu bilin" ifadesini kullanan Trump'ın açıklamaları sırasında bütün gözler salondaki Venezuela delegesindeydi.

Kameralar dönünce, Venezuela'nın kadın delegesinin Trump'ı dinlemediği bariz bir şekilde görüldü. Trump'ın konuşması sırasında delege, "Bolivar hero, genio y pensamiento universal" yani "Bolivar, Savaşçı, dahi ve evrensel düşünür" isimli bir kitabı okuyordu.

Delegenin okuduğu kitap, Güney Amerika tarihi için tarihi öneme sahip bir figür olan Simon Bolivar'ı mercek altına alıyor. Kitabın kapağında da 1819'dan 1930'a kadar Venezuela, Bolivya ve Peru'yu yöneten Bolivar'ın bir resmi yer alıyordu.

YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Diktatör trump çok yakışıyor.
    Cevapla
  • Ümit 4 yıl önce Şikayet Et
    Eşkıya adaletden hürriyetden bahsediyor bir ülkedeki zavallılarda buna inanıyor ABD gelsin zenginliğimi ülkemi yağmalasın diye ABD kuklasıyla hareket ediyor ABD kendi silahıyla kendi halkıyla karıştırarak vurulmalı bakalım kendi tokatını yemek nasıl oluyor barbar ABD
    Cevapla
  • Paşa 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD senin kimse senin arkanda durmanı istemiyor sen zaten insanları ülkeleri sırtından hançeri sokup sonrada demokrasinin sahibi olduğunu ve herkesin senin malın olduğunu sanıyorsun.
    Cevapla
  • Maraşlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Iraka getirdikleri ''Demokrati" den sizede getirmek istiyorlar. Insanlar ne de cahil bunu anlamayacak ne var.
    Cevapla
  • Emrah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizler neden amerikayı karıştırmıyoruz.Birşeyler yapmak gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR