İspanya'ya çağrı! Sonu Kaşıkçı gibi olmasın

Cunta lideri Sisi’nin yolsuzluklarını ifşa ederek Mısır’ı sokağa döken sürgündeki işadamı Muhammed Ali, hayatının tehlikede olduğunu söyledi. Ali, Mısır istihbaratının İspanya’ya ajan gönderdiğini ifade ederek koruma talep etti. Sosyal medya kullanıcıları da “Sonu Kaşıkçı gibi olmasın” diyerek İspanyol yetkilileri önlem almaya çağırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2019 06:48 GÜNCELLEME 26.09.2019 07:22 DÜNYA
İspanya'ya çağrı! Sonu Kaşıkçı gibi olmasın
İspanya'ya çağrı! Sonu Kaşıkçı gibi olmasın

Mısır cunta rejimi Abdülfettah el-Sisi’nin yolsuzluklarını eylül ayı başında yayımladığı videolar ile ifşa eden ve geçen hafta Kahire başta olmak üzere birçok şehirde rejim karşıtı eylemleri tetikleyen Mısırlı sürgün işadamı Muhammed Ali, İspanya güvenlik güçlerinden kendisini korumasını istedi. Pazartesi gecesi yeni bir video yayımlayan Mısırlı işadamı “hayati tehlike” altında olduğunu iddia etti.

 

 

Mısır istihbarat servislerinin, Sisi’yi hedef alan videolarının ardından, İspanya’ya ajanlar gönderdiğini iddia eden Muhammed Ali, İspanyol yetkililerden koruma talep etti. Ali, birkaç haftadır İspanya’da “kaçak hayatı” yaşadığını da iddia etti. Ali son olarak, gelecek cuma Mısır’da “milyonluk eylem” çağrısında bulunmuştu.

SONU KAŞIKÇI GİBİ OLMASIN

 

 

Sisi karşıtı Mısırlı işadamı, Twitter hesabından yayınladığı bir mesajda ise, “Bana bir şey olursa sorumlusu İspanyol yetkililerdir” ifadesini kullandı. İspanyol hükümetini, ülkedeki konum bilgilerini Sisi rejimiyle paylaşmakla itham eden Muhammed Ali, “Bazı yozlaşmış Mısırlı yetkililer, İspanya’da karanlık kişilerle beni öldürmeleri için anlaştı” iddiasında bulundu. Ali, “Eğer İspanya’da öldürülürsem, bu, Avrupa’nın da tıpkı ABD gibi yalancı olduğunun ispatı olacaktır” dedi. Sosyal medya kullanıcıları ise, Muhammed Ali’nin mesajından sonra, İspanyol hükümetine “Sonu Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı gibi olmasın” mesajlarıyla, korunması talebinde bulunması dikkat çekti. Muhammed Ali’nin geçen hafta tetiklediği eylemlerin ardından Mısır polisi 600’den fazla kişiyi gözaltına almıştı.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • kosovali_prizren 4 yıl önce Şikayet Et
    gel Türkiyeye kimse bir şey yapamaz Devlet korumaya alir
    Cevapla
  • Muttaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Sisi düşse farzedelim ki bu adam başa geçse, ben adım gibi eminim ki ikinci bir Hüsnü Mübarek de bu olur, yine milletin anasını ağlatır. Koltuğu da onlarca yıl bırakmaz. Tipi bile Mübarek'e benziyor yahu :) Proje bir adam olduğunuz, Venezuella'daki Guaido gibi birisi olduğunu düşünüyorum. Fakat asıl soru şu, birileri Sisi'yi neden gözden çıkarmak istiyor ki. Adam zaten emperyalist ve siyonistlere mükemmel şekilde hizmet ediyor. Garip bir durum, bakalım altından ne çıkacak.
    Cevapla
  • Abdussamed 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam mutlaka Türkiye’ye gelmeli
    Cevapla
  • BALIKESIRLI 4 yıl önce Şikayet Et
    biz seni koruruz sen türkiye gel Paralarini da unutma!
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bu adam müslüman kardeşler üyesi değil merak etmeyin bişey olmaz.. öyle olsa çoktan ölmüş olurdu tıpkı mursi ve oğlu gibi.. gavur ellerinde hak dava sürenler çok yaşatılmaz. Bunu koruyan birileri varrrrr.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR