Dilenmeyip sokakları temizledi diye ceza aldı!

Venedik’te dilenmek yerine sokakları süpüren Nijeryalı göçmene 350 euro para cezası kesildi. Verilen ceza tepki üzerine iptal edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2019 08:55 GÜNCELLEME 27.09.2019 08:56 DÜNYA
Dilenmeyip sokakları temizledi diye ceza aldı!
Dilenmeyip sokakları temizledi diye ceza aldı!

İtalya'nın Venedik kentinde, sokakları izinsiz süpürdüğü için para cezası alan Njeryalı göçmene verilen ceza, tepkiler üzerine iptal edildi. Monday adlı 29 yaşındaki işsiz göçmen, para bulmak için dilenmek yerine, kentin dış mahallelerinden Mestre’de sokaklarını süpürmeye karar verdi. Ancak belediye kendisine 350 Euro para cezası kesti. Protestolar üzerine ceza iptal edilirken, iptalden önce cezanın ödenmesi için interette para toplama kampanyası yapıldı. Monday, süpürdüğü yerin yakınlarına koyduğu bir pankartta “Sadaka istemeden, dürüst bir şekilde toplumunuza entegre olmak istiyorum. Sokaklarınızı temiz tutacağım ve sadece yaptığım iş için bir katkı istiyorum” yazıyordu.

 

 

SOSYAL MEDYADAN DESTEK

İnternetteki kampanyayı başlatan Matteo D’Angelo, Facebook paylaşımında, göçmenin “her yağmur yağdığında kanalizasyonu tıkayan yaprakları, sigara izmaritlerini ve biz medeni vatandaşların yere attığı çöpleri süpürdüğünü” söyledi. Monday’in sokakları süpürmesinin, mahalle sakinlerinden gelen şikayetler üzerine polisin dikkatini çektiği belirtildi. Ancak para cezası, polisin Monday’i savunan diğer dört sakinin telefon açmasıyla iptal edildiği açıklandı. Yetkililer, para cezasının yeni ve deneyimsiz polis memurları tarafından kesildiğini savundu. Göç, son yıllarda binlerce göçmenin gittiği İtalya’da tartışılmaya devam ediyor. Geçen hafta İtalya ve Fransa, göçmenleri Avrupa Birliği çapında otomatik bir şekilde dağıtan yeni bir sistem çağrısında bulunmuştu. 

 

 

KAYNAK : STAR
YORUMLAR 4
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuru ekmek yerim bunun gibi itlere muhtac etmesin
    Cevapla
  • lahavle 4 yıl önce Şikayet Et
    PISLIK KAFIRLER TEMIZLIK IMAMDAN GELIR ÖDÜL VERECEKLERINE birde utanmadan ceza kesmisler
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    izmir konaktakemraltı cami yan sokağında akşam 21:00lere kadar 20 yıl dilenen kadın şimdi çankaya hilton hoteş arka kısmında cafe ve lokanta civarında dileniyor.zabıtalar emekli oldu bu kadın olmadı zabıtalar nasıl görmüyor sorumlu olduğu sokağı bu kadar başı boşluk yok 29 yıldır izmirdeyim pazarlarda zabıta dolaştığını görmedim.pazar düzenlemsinde görmedim pazarda aşırı bağıran müşterilere laf atanları kimseye şikayet edemiyoruz.
    Cevapla
  • İzmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    İzmir bunu hak ediyor zaten. Baskaniniz konserlerden çalışmaya vakit bulamıyor dur. Yazııık
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR