İran'dan Stoltenberg'e sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in açıklamalarına sert tepki göstererek"Dış güvenlik kurumları ve güçlerinin Basra Körfezi çevresindeki ülkelerin iç işlerine müdahale eden tutumunu kınıyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2019 20:00 GÜNCELLEME 02.10.2019 20:00 DÜNYA
İran'dan Stoltenberg'e sert tepki
İran'dan Stoltenberg'e sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ülkesiyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

 

Musevi, yaptığı yazılı açıklamada, Stoltenberg'in İran'la ilgili sözlerini "iç işlerine müdahale" olarak nitelendirdi. 

Yabancıların bölgedeki güvenlik tedbirleriyle ilgili her türlü müdahalesinin gerginlik ve güvensizlik faktörü olduğunu savunan Musevi, "Dış güvenlik kurumları ve güçlerinin Basra Körfezi çevresindeki ülkelerin iç işlerine müdahale eden tutumunu kınıyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

İran'ın bağımsız ülkeler gibi savunma programlarından yararlanma hakkı olduğunu kaydeden Musevi, ülkesinin füze programının savunma amaçlı olduğunu ileri sürdü.

Musevi, Orta Doğu'nun güvenliğinin yabancı güçler olmadan bölge ülkeleri tarafından temin edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Stoltenberg, geçen hafta yaptığı açıklamada, "tüm NATO üyelerinin İran'ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerinden, bu ülkenin terörist gruplara verdiği destekten ve füze programından büyük endişe içinde olduğunu" ifade etmişti.  

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Yyaka 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde abdnin teröre desteginden endişeliyiz ne yapacaz simdi
    Cevapla
  • şlkjh 4 yıl önce Şikayet Et
    natodan büyük işgalci teröristmi var
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR