Pentagon'dan yeni Suriye açıklaması: Bilgi akışını durdurdular

Pentagon yetkilisi, Trump'tan Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilme kararına ilişkin "Belirli bir bölgedeki unsurlarımızı çektik." ifadesini kullandı. Pentagon ikinci yaptığı açıklamada ise "Türkiye, Birleşik Hava Operasyonu Merkezi tarafından Hava Görev Emri'nden çıkarıldı, Türkiye'ye keşif ve gözlem verilerinin sağlanması durduruldu." şeklinde bilgilendirme yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2019 21:37 GÜNCELLEME 07.10.2019 21:52 DÜNYA
Pentagon'dan yeni Suriye açıklaması: Bilgi akışını durdurdular
Pentagon'dan yeni Suriye açıklaması: Bilgi akışını durdurdular

ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in, hafta sonu ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ile Türkiye'nin muhtemel operasyonuna karşın Suriye'nin kuzeydoğusundan Amerikan askerlerini çekme kararı konusunda iletişim halinde olduğu bildirildi.

 

 

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan, isminin açıklanmasını istemeyen bir Pentagon yetkilisi, Pentagon'un Trump'ın Suriye kararından haberdar olduğunu söyledi.

Yetkili, "Bakan Esper, hafta sonu bu konuda, Genelkurmay Başkanı Milley, Bakan Pompeo, Büyükelçi O'brien ve Başkan ile irtibat halindeydi." dedi.

 

 

ABD askerlerinin çekilmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan yetkili, "Belirli bir bölgedeki unsurlarımızı çektik." ifadesini kullandı.

Yetkili, bu bölgenin, ABD ile Türkiye'nin üzerinde mutabık kaldığı "güvenlik mekanizması" alanı olarak da tanımladıkları Tel Abyad ve Ayn el-İsa olduğunu dile getirdi.

"OPERASYONU DESTEKLEMİYORUZ"

Çekilecekleri alanların nereleri kapsayacağına ilişkin sorulara yanıt vermeyen yetkili, hava sahasının açılmasına ilişkin ise, şu aşamada bilgisi olmadığını belirtti.

"Bu operasyonu desteklemiyoruz." diyen yetkili, hava sahasının açılmamasına ilişkin bir belirti de görmediğini ifade etti.

Pentagon yetkilisi, "Bakan Esper, bu konudan etkilenen ortaklarımız ve Kongreyi bu konuda bilgilendirecek." dedi.

PENTAGON'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Yarbay Carla Gleason, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye, Birleşik Hava Operasyonu Merkezi tarafından Hava Görev Emri'nden çıkarıldı, Türkiye'ye keşif ve gözlem verilerinin sağlanması durduruldu." ifadelerini kullandı. 

"Bunun hava sahasını Türkiye'ye kapatmak anlamına gelip gelmediği"ne ilişkin soruya Gleason, "Teknik olarak bu anlama gelmese de bir hava unsuru Hava Görev Emri'nden çıkarıldığında söz konusu bölgede koordinasyonsuz uçması neredeyse imkansız hale geliyor." yanıtını verdi.  

"ABD ASKERLERİ TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE DURMAYACAK"

Diğer taraftan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin muhtemel operasyonu öncesinde Amerikan kuvvetlerinin bölgeden çekileceğine ilişkin kararını AA muhabirine değerlendiren bir savunma yetkilisi ise ABD askerlerinin, askeri olarak Türkiye'nin önünde durmayacağını ifade etti. 

Yetkili, Türkiye'nin adımının başka sonuçları beraberinde getirebileceğini iddia etti. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 120 TÜMÜ
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika idaresi bölünmüş yarılmış dağılmış, gün gibi ortaya çıkıyor.. Başkan başka konuşuyor kurum idarecileri başka başka
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik üssünü boşaltın
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'nin hava sahası tamamen Rusların elinde. Ruslar istemezlerse hava sahasını kapatırlar, isterlerse açarlar. Çünkü Suriye hava savunma sistemlerini Esad adına Putin kullanıyor. Benim anladığım Ruslar; Türkiye'nin kendini koruma ve savunma hakkı var olduğunu kabul ettiklerinden operasyona engel çıkarmayacakları yönünde. Operasyona en büyük engel Amerikan askerleriydi. Amerika'da askerlerini çekince önümüzde hiçbir engel kalmadı.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 4 yıl önce Şikayet Et
    İsabet olmuş, zaten doğru ve güvenilir bilgi vermeyeceğinizi biliyoruz.
    Cevapla
  • Malkoçoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    "Türkiye, Birleşik Hava Operasyonu Merkezi tarafından Hava Görev Emri'nden çıkarıldı, Türkiye'ye keşif ve gözlem verilerinin sağlanması durduruldu.Hava Görev Emri'nden çıkarıldığında söz konusu bölgede koordinasyonsuz uçması neredeyse imkansız hale geliyor."demiş)))) Ulan senin vereceğin bilgilerle savaşa girecek kadar aptalmıyız.. Kendi Keşif ve gözlemimizi şu ana kadar yapmadığımızı, gerekli koordinasyonumuzu sağlamadığımızımı düşünüyorsunuz.. Türk Ordusunun, Bu tür operasyonlara ''Ya kazanacağım, yada Şehit olacağım,, ruhuyla hareket ettiğini halen kavrayamamışsınız..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR