Trump'a yakın iki isimden Türkiye'ye açık tehdit

Trump'ın Suriye'den çekilme kararını hayata geçirmesine tepki gösteren Senato Lideri McConnell, "NATO müttefikimiz Türkiye ile Suriyeli yerel ortaklarımız (YPG/PKK) arasında çatışmayı önlemek için Amerikan liderliğini kullanmaya çağırıyorum" dedi. Trump'a yakınlığıyla bilinen kıdemli Cumhuriyetçi Senatör Graham ise, bir askeri operasyon durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulamakla tehdit etti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2019 10:31 GÜNCELLEME 08.10.2019 10:33 DÜNYA
Trump'a yakın iki isimden Türkiye'ye açık tehdit
Trump'a yakın iki isimden Türkiye'ye açık tehdit

Cumhuriyetçilerin Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, "ABD Başkanı (Donald) Trump'a, DEAŞ ile mücadelenin devamlılığı ve NATO müttefikimiz Türkiye ile Suriyeli yerel ortaklarımız (YPG/PKK) arasında çatışmayı önlemek için Amerikan liderliğini kullanmaya çağırıyorum" dedi.

 

 

Fırat'ın doğusu kararı sonrası Clinton, Graham, ve McGurk çıldırdı

McConnell, kendine ait internet sitesinden açıklamaya yayımlayarak, Beyaz Saray'ın Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine yönelik muhtemel bir terör operasyonu için "bölgeden çekileceğini" duyurmasına tepki gösterdi.

 

 

ABD'nin Suriye'den çekilmesinin sadece Rusya, İran ve Beşşar Esed rejimine yarayacağını ileri süren McConnell, bu hamlenin DEAŞ terör örgütünün de tekrar canlanmasına sebep olabileceğini savundu.

McConnell şu ifadeleri kullandı: "ABD Başkanı (Donald) Trump'a, DEAŞ ile mücadelenin devamlılığı ve NATO müttefikimiz Türkiye ile Suriyeli yerel ortaklarımız (YPG/PKK) arasında çatışmayı önlemek için Amerikan liderliğini kullanmaya çağırıyorum. Türkiye ile Suriye'deki ortaklarımız arasındaki yeni çatışmalar, Türkiye'nin ABD ile olan bağlarına zarar verecek ve Türkiye'nin dünya sahnesinde daha fazla tecrit edilme riskini artıracaktır. Obama yönetimi sırasında zor yoldan öğrendiğimiz gibi, Amerikan menfaatlerine en iyi şekilde hizmet etmek geri çekilmek ile değil Amerikan liderliğine uymakla sağlanır."

Graham'ın FOX News kanalında Türkiye'yi tehdit ettiği video

GRAHAM SINIR AŞTI

Öte yandan, Trump'a yakınlığıyla bilinen diğer kıdemli Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise, Türkiye'nin muhtemel askeri operasyonunun bölgeyi ve ABD ulusal güvenliğini riske atacağını ileri sürdü.

Graham, Twitter'dan konuya ilişkin açıklama yaparak askeri bir operasyon durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulamakla tehdit etti.

Türkiye'nin haklı güvenlik endişelerini gidermek adına Ankara ile çalışmayı denediğini savunan Graham, Türkiye tarafından Suriye'ye yapılacak askeri herhangi bir operasyonu ABD-Türkiye arasındaki çabalara yönelik "saygısızlık" olarak nitelendirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • İlhami 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump cığım şunları bağlarmısın ? Bak Trump cığım diyorum...
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    sionist domuzlar, basiniza ikinci 11 Eylül gelir, insallah
    Cevapla
  • adboz40 4 yıl önce Şikayet Et
    biz sizinle müttefik falan değiliz,başka kapıya kışkışşş
    Cevapla
  • Kerem 4 yıl önce Şikayet Et
    11 ,eylülde bütün dünyaya bir tercihte bulunmasını istediniz. Ya Amerikanın yanında ya da teröristlerin yanındasınız diye. Şimdi tercihte bulunma sırası sizde. Ya yerel ortağınız olan terörist Ypg ya da müttefiğiniz dediğiniz Nato ülkesi olan Türkiye yi seçeceksiniz. Hadi bakalım.
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyiiin..sonuç oluştuğunda,herkesin memnun kalacağı bir nokta ya bağlanacak bu olay sayın senatörler!....sadece Başkan'nın ayağının altından çekilin,dolaşmayın ,o kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR