Esed ordusu TSK'nın hamlesi sonrası yarı yoldan döndü!

Rusya'nın yardımıyla terör örgütü YPG ile masaya oturan Esed rejiminin Münbiç'e doğru ilerlediği yönündeki iddialar sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2019 11:05 GÜNCELLEME 14.10.2019 11:05 DÜNYA
Esed ordusu TSK'nın hamlesi sonrası yarı yoldan döndü!
Esed ordusu TSK'nın hamlesi sonrası yarı yoldan döndü!

Esed rejimine yakınlığı ile bilinen El Mayadin televizyonu, Suriyeli askerlerin Halep’in 85 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Menbiç kentine girdiklerini iddia etti. Ağırlığını terör örgütü YPG’nin oluşturduğu SDG de rejimle anlaştıklarını duyurdu. Esed rejiminin iddiası TSK ve Suriye Milli Ordusu tarafından çökertildi. AK Partili eski vekil Şamil Tayyar, TSK'nın Esed rejimini püskürttüğünü söyledi.

 

 

TERÖRİSTLER KİRLİ İTTİFAKI DUYURDU

Ağırlığını terör örgütü YPG’nin oluşturduğu SDG kirli ittifakı doğruladı. SDG/YPG'den yapılan açıklamada, ''Türkiye'nin saldırganlığına karşı koymak için, ülkenin sınırlarını ve egemenliğini korumakla görevli olan Suriye hükümetiyle anlaştık'' diyerek küstah bir çıkış yaptı. 

 

 

ABD HALEN MÜNBİÇ'TE

Öte yandan, ​El Mayadin televizyonunun bildirdiğine göre, ABD güçleri Menbiç'in batısında Suriye ordusunun bölgeye girişine engel olmaya çalıştığını öne sürdü.

'TSK VE SMO KUŞATINCA REJİM YOLDAN DÖNDÜ'

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, bölgede yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Afrin’deki bildik senaryo Ayn el-Arab ve Münbiç için de sahneleniyor. O zaman hayal kırıklığına uğradılar, şimdi de.. ABD, henüz Münbiç’ten çekilmedi. Askerimiz ve SMO Münbiç’i kuşatınca rejim yine yoldan döndü. Ayn el-Arab yoğun kuşatma altında" dedi.

YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ordusu mu kalmış
    Cevapla
  • niksarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    ula kafir esat..niye çıkmadın lan türk askerinin karşısına tıpan yemedi değilmi...sıra sanada gelecek merak etme..
    Cevapla
  • Xman 4 yıl önce Şikayet Et
    Esir alıp ilerde tekrar başına bela edecek sin ,bulduğun yerde vur yoket.
    Cevapla
  • bztt 4 yıl önce Şikayet Et
    vay aslanlarım benim Allah ınıza kurbann
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Sıze ne kardesım ıster ypg ıster pyd ıstersemde pkk ıle ıs bırlıgı yaparım dıyor esed abd de tasaron yapmıs bunları ona buna tavsıye edıyor aaa ıyı cocuklardır kacırmayın fılan gerekırse bızde yardım ederız bak avrupalı agabeylerınızde var korkmayın buralar sızın artık yarın obur gun ısraılde gelır bak gul gıbı gecınır gıdersınız sonra sız akraba sayılırsınız artık eee bızde petrol hakkımızı aldıkmı her sey guzel olacak o zaman .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR