İran: Komşu ülkeler bizi yalnız bırakmıyor!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, komşu ülkeler ile işbirliklerinin devam ettiğini söyleyerek, "Dost ülkeler sözde ABD’ye saygı gösteriyorlar ancak bizimle işbirliği içerisindeler” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2019 15:07 GÜNCELLEME 15.10.2019 15:07 DÜNYA
İran: Komşu ülkeler bizi yalnız bırakmıyor!
İran: Komşu ülkeler bizi yalnız bırakmıyor!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran’da 66.’sı düzenlenen Doğu Akdeniz Bölgesi Sağlık Bakanları Toplantısı’nda konuştu.

 

İran’a yönelik uygulanan ABD yaptırımlarına tepki gösteren Ruhani, ilaç ile gıda yaptırımını insanlığa karşı işlenen bir cinayet olarak nitelendirdi. İlaç sektörü konusunda Ruhani, “Şu anda ihtiyaç duyulan ilaçların yüzde 95’inden fazlası ülkede üretilmektedir" dedi.

ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekildiğini söyleyen Ruhani, Donald Trump’ın ABD, Siyonist İsrail rejimi ve Suudi Arabistan’daki aşırılık yanlısı grupların baskıları sonucu nükleer anlaşmadan geri çekildiğini vurguladı.

 

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlar ve tehditleri karşısında komşu ülkelerin İran’ı yalnız bırakmadığını söyleyen Ruhani, “Sözde ABD’ye saygı duyuyorlar ancak bizimle işbirliği içerisindeler" dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman iran diyorum yaninizdayiz
    Cevapla
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten komşu ülke dediklerinin çoğu efendilerinin mallarını size satmakla yükümlüler, iradeleri dışında bir halt yiyemezler.Sizinde müslümanlık kılıfı ile islam ülkelerini tarumar ettiğiniz gerçeğini unutmuyoruz.
    Cevapla
  • kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    ne diyo bu değişik bizi kınarken iyiydi dimi kanınızda boğulun inşallah bir dirhem üzülürsem benimde kanım aksın
    Cevapla
  • 777 4 yıl önce Şikayet Et
    sen de ABD'yle birlikte suriye ve özellikle ırak'ta az işbirliği yapmadın.acemim benim.ama bizim suriye operasyonuna karşısın.abdye çok da karşı çıkmadınız Suriye'de
    Cevapla
  • Ahmet duman 4 yıl önce Şikayet Et
    Anti emperyalist süper güç olan İran İslam Cumhuriyeti için savaşacak çok kimse var ülkemizde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR