FETÖ liderinin iadesi hakkkında ABD basınında yeni iddia

ABD Başkanı Donald Trump'ın kişisel avukatı Rudolph Giuliani'nin 2017 yılında teröristbaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini ısrarla dile getirdiği belirtildi. Trump'ın da konuya sıcak baktığı ancak, üst düzey yetkililer tarafından bu girişimin engellendiği aktarıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2019 11:57 GÜNCELLEME 16.10.2019 13:12 DÜNYA
FETÖ liderinin iadesi hakkkında ABD basınında yeni iddia
FETÖ liderinin iadesi hakkkında ABD basınında yeni iddia

Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın kişisel avukatı Rudolph Giuliani'nin 2017 yılında Başkan ile yaptığı özel sohbetlerde teröristbaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini ısrarla dile getirdiğini bildirdi. Gazete, New York eski Belediye Başkanı olan Giuliani'nin Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşısı Gülen'in iade edilmesi gerektiği konusunda ısrarcı olduğu dönemde henüz Trump'ın avukatı olmadığını ancak en önemli destekçilerinden biri olarak Beyaz Saray'ı sık sık ziyaret ettiğini belirtti.

 

 

Gazete, adının açıklanmasını istemeyen eski yetkililere dayandırdığı haberinde, Giuliani'nin o dönemde neredeyse başka hiçbir şey konuşmadığını ve Trump nezdinde bu konuyu her fırsatta gündeme getirdiğini yazdı.

Gazeteye konuşan bir eski yetkili, o dönem Giuliani'nin tüm dikkatinin bu konu üzerinde olduğunu belirterek, "Gülen'den başka bir şey konuşmuyordu" dedi.

 

 

"TÜRK HÜKÜMETİNE ÇALIŞIYOR KANISI ORTAYA ATILDI"

Eski yetkililer, o dönemde Beyaz Saray danışmanlarında Giuliani'nin Türk hükümeti adına teröristbaşının iadesini savunduğu yönünde kaygılar oluştuğunu belirtti.

Washington Post'a konuşan bir başka yetkili de, "Sırf Erdoğan'a iyilik yapmış olmak için Gülen'i yakalayacak değildik" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve kişisel avukatı Rudolph Giuliani...

TRUMP SICAK BAKIYORDU, YETKİLİLER KARŞI ÇIKTI

Haberde, Trump'ın ise bir dönem bu fikre sıcak baktığı ve FETÖ liderinin durumuyla ilgili bilgi almak için danışmanlarına baskı yaptığı da öne sürüldü.

Eski bir yetkili, Trump'ın Erdoğan'dan "arkadaşım" diye bahsedip, "neden Gülen'in Türkiye'ye iade edilemediği" sorusunu sık sık sorduğunu söyledi.

Gazete, "Yönetim içindeki yetkililer, bu fikre şiddetli karşı çıkıyordu ve Başkan'a da bu adımın hukuki süreçleri ihlal edebileceği ve kendisine siyaseten zarar verebileceğini söylediler" diye yazdı.

Habere göre, o dönem Beyaz Saray'da olan üst düzey yetkililer, 2017 yılında Giuliani'nin Türkiye'nin çıkarlarını savunmak için ödeme alıyor olabileceği kaygısıyla kendisine gidip artık Trump'la görüşmelerinde Türkiye ile ilgili meseleleri gündeme getirmemesini istedi.

GİULİANİ: KULAĞA SAÇMA GELİYOR

Giuliani, Washington Post'un teröristbaşı Gülen'in iadesiyle ilgili iddialar hakkındaki sorusuna, avukat ile müvekkil gizliliği gerekçesiyle yorum yapamayacağını ama böyle bir şeyin "kulağa saçma geldiğini" söyledi.

KAYNAK : BBC Türkçe
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Hasan doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence orada durup tek tek hainliklerinin ortaya çıkarılması, tüm kamuoyuna anlatılması, buraya getirilip mağdur rolüne girip taraftarlarınca kahraman ilan edilmesinden iyidir.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sahtekar fetö eleba$ını ısrarla istiyor makron yakalanan fransız vatanda$ı dea$ lıları ülkesine gönderilsini istemiyor ne i$ biz terôristleri öldürdükce avrupa yenisi doguruyor cehennemde bulu$acaksınız
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    lanetli yaratığın turkiyeye gelmesini istemiyoruz,
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Alcak köpek
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    gelsede gelmesede aslinda bizim için fark etmez. bulunduğu yere devletimiz tim gönderse işi biter ama mutlak bir bildiğimiz vardır elbet tezi bencede uygun. yoksa istenilse çoktan yok edilirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR