Manifestoyla dünyaya ilan ettiler: Türkiye için akılalmaz NATO çağrısı

Fransa Ulusal Meclisi'nde yer alan 8 siyasi gruptan 59 vekil, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Ankara'ya yönelik yaptırımların başlatılması ve Türkiye'nin NATO üyeliğinin askıya alınması için harekete geçme çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2019 07:38 GÜNCELLEME 21.10.2019 08:45 DÜNYA
Manifestoyla dünyaya ilan ettiler: Türkiye için akılalmaz NATO çağrısı
Manifestoyla dünyaya ilan ettiler: Türkiye için akılalmaz NATO çağrısı

Fransa Ulusal Meclisi'nde yer alan 8 siyasi gruptan 59 vekil, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanması ve "Kürt müttefiklerine" yardım edilmesi için her türlü çabayı göstermesini istedi.

 

 

Türkiye'nin NATO üyeliğinin askıya alınması için yapılan çağrıda, "Türk Ordusu'nun Suriye Kürtlerine yönelik saldırılarına ve Batı demokrasilerinin uluslararası hukuku ihlal eden ve zaten bu kadar çile çeken bölgeyi istikrarsızlaştıran bu istilacılık karşısında etkisiz kalmasına karşı derinden öfke duyuyoruz. Fransa ve Avrupa'yı acil harekete geçmeye ve gerekli tüm önlemleri almaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Le Figaro gazetesine göre Fransız vekiller alınması gereken başlıca önlemleri şu şekilde sıraladı:

 

 

- Türk saldırı savaşına derhal son verilmesi.

- DAEŞ barbarlığına karşı verdiğimiz ortak mücadelede ağır bedeller ödemiş Kürt müttefiklerimizi korumak.

- Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne olası katılımı ile ilgili tüm müzakereleri durdurmak ve Ankara'ya yapılan tüm finansal yardımları kesmek.

- Türkiye'ye Rusya'nın Kırım'ı ilhakı nedeniyle uygulanan ekonomik yaptırımların benzerlerini uygulamak.

- Ortak güvenliğimizi tehlikeye sokan eylemleri nedeniyle Türkiye'nin NATO üyeliğinin askıya alınması sürecini başlatmak.

KAYNAK : Euronews
YORUMLAR 271 TÜMÜ
  • Şems 4 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür. Elinizden geleni arkanız koymayın.
    Cevapla
  • hursit dilaver 4 yıl önce Şikayet Et
    keşke yapsalar. ama buna önce bizim CHP ve HDP ile İYİparti karşı çıkar bir de bizim devşirmeler, lozan vesayetli korumalar,kamuran inanın 'ne çokmuş' dediği hainler karşı çıkar ve BİZİ İKTİDARA GETİRİN HEPSİNİ HALLEDERİZ, KÖPEGİNiZ OLURUZ DERLER. VALLAH DERLER:hainlik böyle işte
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin sahtekar sen önce kendine çeki düzen ver dünyanın her bir tarafında zulüm yapmaya devam ediyorsunuz senin sözün türke geçmez sen sadece kemikle avun
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu teklif eden saftrik kendi devlet politikasını bilmiyor. NATO bizi korumak için değil , kontrolünde tutabilmek için üye yaptı. NATO üyesi olmasaydık şu an daha çok silahımız daha güçlü ordumuz olurdu. Üstelik şu an yaptıkları baskıların hiç birini bu tonda yapamazlardı. Hodri meydan. Elinizden geleni yapın , ülkeme yıllardır kan kusturan o itler ölecek.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel demek ki iş oraya gidiyor. ABD'yi test ettik , ya bizimle ya bizsiz dedik yemedi. Sizi de test edek mi ? Biz NATO'dan ayrılalım bakalım NATO diye bir şey kalıyor mu. Hadi test edelim. Biz varız. No Problem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR