ABD'li senatörler PKK'lı terörist için vize istedi!

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den asker çekme kararına karşı çıkan ve aralarında Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın da bulunduğu bir grup senatör, Dışişler Bakanı Mike Pompeo'ya mektup yazdı. Mektupta, PKK'nın üst düzey isimlerinden Mazlum Kobani'nin "vize işlemlerinin hızlandırılması" talep edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.10.2019 15:20 GÜNCELLEME 24.10.2019 16:58 DÜNYA
ABD'li senatörler PKK'lı terörist için vize istedi!
ABD'li senatörler PKK'lı terörist için vize istedi!

ABD lideri Donald Trump'ın, TSK'nın Barış Pınarı Harekatı boyunca attığı tweet'lerde adından sıkça söz ettiği terör örgütü PKK'nın üstü düzey isimlerinden Mazlum Kobani, Ankara-Washington hattında yeni bir gerilime yol açtı.

 

 

Başkan Trump Çarşamba günü Beyaz Saray'dan yaptığı Suriye açıklamasında "Harika bir insan" diye bahsettiği Kobani'yle yakın zamanda görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini belirtmişti.

Açıklamanın ardından Cumhuriyetçi ve Demokrat bir grup senatör, ABD Dışişleri Bakanlığı'na bir mektup yazarak, terör örgütü PKK'nın uzantısı SDG'nin yöneticiliğini yürüten Mazlum Kobani'ye ABD'yi ziyaret etmek istemesi halinde hızlı bir şekilde vize verilmesi talebinde bulundu.

 

 

DİNLEMEK İSTİYORLAR

Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham ve Marsha Blackburn ile Demokrat senatörler Chris Van Hollen, Jeanne Shaheen ve Richard Blumenthal tarafından kaleme alınan mektupta, Bakan Pompeo'dan Mazlum Kobani için ABD'ye "vize işlemlerinin hızlandırılması" istendi. Mektupta senatörler, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmelerle ilgili Kobani'nin dinlenilmesinin, hem Kongre hem de Trump yönetimine yarar sağlayacağını iddia etti.

Senatörler mektuplarında, Kobani'nin ABD'yi ziyaret etme talebi olması halinde, gerekebilecek her türlü uygulanabilir muafiyetin kendisine tanınmasını da talep etti.

Mazlum Kobani daha önce Washington'a davet edildiğini iddia etmiş, ancak kim tarafından, ne zaman davet edildiğini açıklamamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığından da konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Mektuba imza koyan senatörler, Başkan Trump'ın Suriye'den çekilme kararına en çok tepki gösteren isimler.

ALTUN TEPKİ GÖSTERDİ

Haberin duyulmasının ardından konuya ilişkin Reuters'a konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, senatörlerin talebine sert tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK'nın üst düzey isimleri arasında yer alan Kobani'ye böylesi bir muameleden derin endişe duyduklarını dile getiren Altun, başta ABD olmak üzere pek çok ülkenin PKK'yı terör örgütü olarak tanıdığını hatırlatırken, Kobani'nin adaletten kaçan bir terörist olduğunu vurguladı. Altun, "Bu şahıs Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı bir isim. Türkiye'de güvenlik güçlerine, bir NATO ordusuna, aynı zamanda da sivillere çok sayıda terör saldırısı düzenlemek suçlarından aranıyor" diye konuştu.

KAYNAK : haber türk
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • esven 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabırsızlıkla bekliyormuş ne bekliyorsun al içeri gitsin vizeye ne gerek var daha önceleri bunların örnekleri yokmu
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Kahrol,paramparça ol Amerika!
    Cevapla
  • isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mi ÖZGÜR DEMORATIK INSAN HAKLARINA SAYGILI ülkerin vekilleri. Vay vay vay. Bunlardan degil vekil insan biler olmaz. Baskalarinin acilari üzerine mutluluk insa etmek. Sadece YAZIKLAR OLSUN derim. ZALIMLER ICIN YASASIN CEHENNEM.
    Cevapla
  • Önce vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ye kesinlikle güvenilmez ! Fırsatını buldumu sırtından hançerler kalleşler... abd bu ihanetini açıktan ve sık sık tekrarlıyor! Hala neyin hesabını yapıyorsunuz! abd hiç bir zaman müttefik ve dost olmadı ! Çıkarlarını korumak için Nato Yu BM yi kurdu... şimdide sınırlarımızda pkk devleti kurmaya çalışyor! Ve bundan hiçbir zaman vazgeçmeyecek! !! Akıllı olun milli üretim şarttt !!!!!
    Cevapla
  • Lazrail 53 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist teröristten vize istemez bunların alayı terorist
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR