Rusya ve Esad'ı işaret edip YPG korkusunu itiraf etti

ABD istihbaratı, Suriye'de Esad'la anlaşan terör örgütü YPG'nin CENTCOM, Özel Kuvvetler ve CIA hakkındaki bilgileri Rusya ile paylaşmasından endişeli. Pentagon'a göre bu "süper sorun."

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2019 08:50 GÜNCELLEME 26.10.2019 08:51 DÜNYA
Rusya ve Esad'ı işaret edip YPG korkusunu itiraf etti
Rusya ve Esad'ı işaret edip YPG korkusunu itiraf etti

ABD istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Military Times sitesi, ABD istihbaratının, Suriye'de bugüne kadar Pentagon'un CENTCOM, Özel Kuvvetler ve CIA ile çalışan terör örgütü YPG/SDG'nin Şam rejimi ve Rusya ile anlaşmasının, "Sırları paylaşma tehlikesi" oluşturduğunu yazdı.

 

Haberde, YPG/SDG'nin Moskova destekli Suriye hükümeti ile anlaşmasına işaret edilerek; ABD'nin 7 yıl boyunca örgütü eğittiği, silah ve finansman sağlayarak paramiliter bir ordu haline getirdiği; militanların da bu süreçte ABD hakkında önemli bilgiler edindiğine işaret edildi. Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı sonrasında YPG/SDG'nin Rusya destekli Esad ile anlaşma yaptığına dikkat çekilen haberde, "ABD hakkında edindikleri bütün bilgileri Şam ve Rusya ile paylaşmaları" tehlikesi vurgulandı. 

BÜYÜK RİSK TEŞKİL EDİYOR

 

Haberde, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), "SDG'nin ABD Özel Harekat Kuvvetleri'nin taktikleri, teknikleri, prosedürleri, teçhizatı, istihbarat toplanması ve hatta sahadaki "yetkililerin" isimlerinden oluşan uzun bir "sır" listesini teslim edebileceğinden" endişeli olduğu belirtildi. Emekli Binbaşı Fred Galvin de, bu tür grupların edindiği bilgileri, savaş taktik, teknik ve prosedürleri korumasının ‘kritik önemde’ olduğunu belirterek, "Bu bilgilerin paylaşılması büyük bir risk" ifadesini kullandı. Bir başka kaynağı da, bu senaryoyu "süper sorun" olarak niteledi. 

UZUN BİR İSİM LİSTESİ 

YPG'lilerin edinmiş olmasından endişe edilen bilgiler arasında; her birimden ABD'li yetkililerin isim, unvan ve görevleri, silah ve mühimmat nakliyelerine dair miktar, konum ve  yol güzergahları; YPG'ye gelen  paranın miktarı ve para ödenen veya harcama yetkisi verilen kişilerin listesi, aldıkları maaşlar/kullandıkları bütçeler; DEAŞ'e yönelik operasyonlarda kullanılan silah ve mühimmatlar ile savaş suçu anlamına gelebilecek olaylar; YPG'nin sahaya yayılması ve SDG'ye dönüşümünde işbirliği yapılan aşiret, grup ve kişilerin bilgileri; uluslararası alanda işbirliği yapılan güvenlik, istihbarat, akademi ve medyadan isimler de bulunuyor.

KAYNAK : Akşam Gazetesi
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde taktik bitmez iman olduğu sürece
    Cevapla
  • Umutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis boşuna demedi bir gün döner sizi vurur Rusya o bilgileri çoktan almıştır kamışlı da beter olsunlar
    Cevapla
  • Ateşi aldılar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç= ne haliniz varsa görün.
    Cevapla
  • Aziz 4 yıl önce Şikayet Et
    Tencere yuvarlandı kapağını buldu hain abd ye hain ortak.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    ey ABD senin yaptıgını YPG PKK da elbet yapacak...Köpekler...Çakal sürüleri..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR