Türkiye karşıtı tasarıya hayır dedi, hain Enes saldırıya geçti

ABD Temsilciler Meclisi'nde 11'e karşı 405 oyla kabul edilen sözde "soykırım" tasarısına karşı çekimser kalan üç isim arasında, Kongre'ye giren ilk Müslüman kadın temsilci Ilhan Omar da yer aldı. Omar'ın bu duruşu FETÖ'cü Enes Kanter'in zoruna gitti ve Müslüman vekile saldırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2019 12:33 GÜNCELLEME 30.10.2019 13:49 DÜNYA
Türkiye karşıtı tasarıya hayır dedi, hain Enes saldırıya geçti
Türkiye karşıtı tasarıya hayır dedi, hain Enes saldırıya geçti

Minnesota'yı temsilen Demokrat Parti sıralarından Temsilciler Meclisi'ne giren Ilhan Omar, 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak nitelendiren karar tasarısına destek vermeyip çekimser kalınca eleştiri oklarının hedefi oldu.

 

Tasarıya aleyhte oy kullanmamasına karşın tepki toplayan Omar, Amerikan yayın kuruluşu CNN Internatıonal'e çekimser kalmasının gerekçelerini açıklayan bir not gönderdi.

Bilhassa etnik temizlik ve soykırım gibi insan hakları ihlallerine yönelik hesap verme zorunluluğunun çok önemli olduğuna inandığının altını çizen Omar, şu ifadeleri kullandı: "Fakat soykırıma yönelik hesap verebilirlik ve tanınma, siyasi bir savaşta sopa olarak kullanılmamalı. Bunun, jeopolitiğin itip kakması dışında akademik bir mutabakata dayanması gerekiyor."

FETÖ'CÜ ENES'İN ZORUNA GİTTİ

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in manevi oğlu Enes Kanter, Ermeni soykırımı suçlamasını kabul etmeyen Ilhan Omar'a saldırdı. Ermeni soykırımı iftirasına destek veren FETÖ'cü Kanter, Omar'ı şu ihanet dolu sözlerle hedef gösterdi: "Masum insanların öldürülmesini durdurmayı amaçlayan Türk yasa tasarısını desteklemeyen tek Demokrat'ın -görünüşe bakılırsa diktatör Erdoğan'dan para alıp Amerikan halkının ve demokrasinin değil, Erdoğan'ın çıkarları için çalışmakta olan- Ilhan Omar olması ne büyük bir hayal kırıklığı ve utanç vesilesidir!"

YORUMLAR 143 TÜMÜ
  • vatanperver 4 yıl önce Şikayet Et
    bu fetöcüler alçaklıkta sınır tanımıyor.haklı bir iddian varsa delil göster.gösteremeyince nasıl canavarlaşıp bir de iftirayı yapıştırıyorsunuz.nerde ispatla Erdoğanın para verdiğini.kendi yaptığınız insafsızlıkları Erdoğana çamuratarak mı yamıyorsunuz.bari hasmınıza düşmanlıkta ahlaklı olun.
    Cevapla
  • İrfan başkal 4 yıl önce Şikayet Et
    1 dağın üzerine çıkarak neleri görmek isterdiniz , yada bir çukurun içinde neyi görmek isteriz.. Durumda tam olarak bu ..Bu vatan hainleri hem soysuz , hem dinsiz , hem bir ülkeleri yok ve kimliksiz..ben bu güzel ülkemin dağlarında yaşayıp ülkemin toprağına gömecekler beni..it ürür kervan yürür.. mademki yiğitler mademki türk bunlar mademki pantolon giyiyorlar o zaman hakkını verecekler..
    Cevapla
  • Hasan doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin o pensilvanya daki sümüklü babana sor. Babası hakki ermeni anası hakiki yahudi. O böyle bir soykırımın olup olmadığını iyi bilir. Artıklarını da yemeyi ihmal etme. Sümüğünü de ye hayin oğlu hain.
    Cevapla
  • Ayarcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Suç bizde.zamaninda bu yaratıklar yakalanıp asilmaliydi... şimdi oradan havlar lar tabiki...
    Cevapla
  • Yurtsever 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatan haini alçak.İnşallah bir gün kıçın orada açıkta kalır ve Ülkene muhtaç olursun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR