AA son dakika duyurdu! ABD'den yeni Suriye hamlesi

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan son dakika haberine göre, ABD, Suriye'nin petrol zengini Deyrizor ilinde iki yeni üs kurmak için çalışma başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.11.2019 11:59 GÜNCELLEME 04.11.2019 13:26 DÜNYA
AA son dakika duyurdu! ABD'den yeni Suriye hamlesi
AA son dakika duyurdu! ABD'den yeni Suriye hamlesi

ABD yönetimi, geçen hafta, Suriye'deki petrol sahalarında askeri varlığını güçlendireceğini açıkladıktan sonra, ülkenin doğusundaki Deyrizor ili civarına askeri tahkimatlarını artırdı.

 

Anadolu Ajansı'nın (AA) yerel kaynaklardan aldığı son dakika bilgisine göre, ABD, Deyrizor'un 113. Tugay bölgesinde ve Sur beldesi yakınında üs çalışması başlattı. 

İki bölgede çok sayıda iş makinesinin çalıştığı görülürken, ABD'nin bu bölgelere 250-300 ek askeri personel, zırhlı araçlar, ağır silah ve mühimmat da sevk ettiği öğrenildi.

 

ABD PETROL İÇİN KALIYOR

Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı dönemden itibaren Suriye'nin kuzeyindeki varlığını nispeten azaltan ABD, Deyrizor'a sevkiyatlarını artırmış, son olarak 28 Ekim'de 170 araçlık konvoy göndermişti. Bu sevkiyat, ABD'nin uzun süredir Irak'tan Suriye içine yaptığı en büyük sevkiyat olarak kayıtlara geçmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 23 Ekim'deki açıklamasında, ülkenin doğusundaki petrol yataklarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar ABD askerinin kalacağını ifade etmişti.

ABD, DEYRİZOR'DA HALİHAZIRDA ÜÇ ÜSSE SAHİP

ABD, ülkenin en büyük petrol sahası Ömer'i üs olarak kullanırken, Deyrizor'da üç ayrı noktada daha üsse sahip.

Deyrizor'un batısı, rejim güçlerinin kontrolünde; petrol yataklarının bulunduğu doğu kısmı ise terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Önce vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin bölgedeki amacı başından beri buydu ;petrol ! Ne terör ne deaş nede başka birşey. Sadece petrol ! İşgal ettiği tüm diğer coğrafyalarda olduğu gibi !
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Işte buyrun sada. Asıldı. Kaddafi linç edilerek öldürüldü. Mısır yemen suriye ırak Müslüman müslümana allahuekber deyip birbirlerini katlettiler. Bazı devletlerde müttefik diye midyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldular. Sonuç petrol silah satışı islamin belini kırmak. Meshepcilik tohumları ekmek. Nihayet buyuk seytan ve kicik şeytanın küresel çıkarları.
    Cevapla
  • demir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakem esed rusya iran görelim gücünüzü ancak biliyoruz ki hepiniz ortaksınız bu işte,bunların derdi mazlum silahsız halk
    Cevapla
  • Uyumaya devam 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye bunlara ses çıkarsa ya tabi onlar oraya terör için gelmiştir. Arap Birliği de destekliyordur
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye ile ilişkilerin düzelmesi kazım, ancak bu şekilde ypg ve abd yi bölgede yok ederiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR