Suudilerin oyunu deşifre oldu! Gizlice satın almışlar

Suudi Arabistan hükümetinin, muhaliflerin kişisel hesap bilgilerini edinmek için iki Twitter çalışanını gizlice işe aldığı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2019 13:10 GÜNCELLEME 07.11.2019 13:25 DÜNYA
Suudilerin oyunu deşifre oldu! Gizlice satın almışlar
Suudilerin oyunu deşifre oldu! Gizlice satın almışlar

ABD basınında yer alan haberlere göre, San Francisco'daki ABD Bölge Mahkemesi'nde açılan davanın dilekçesinde, Suudi yetkililerin, binlerce Twitter kullanıcısının özel verilerine erişim sağlamak amacıyla sosyal medya devi çalışanlarını koordineli şekilde işe alma çabaları ayrıntılı şekilde yer aldı.

 

Soruşturmayı yürüten savcılar, 2015'ten beri 6 binden fazla Twitter kullanıcısının hesabına girildiğini, bunlardan en az 33'ü hakkında Suudi Arabistan kolluk kuvvetleri tarafından daha önceden Twitter şirketine acil ifşa talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Hedeflenen hesaplar arasında, 1 milyondan fazla takipçisi bulunan popüler gazetecilerin ve hükümet muhaliflerinin de bulunduğu kaydedildi.

 

Mahkemeye sunulan dilekçede ayrıca şirketteki görevleri Twitter kullanıcılarının özel bilgilerine erişimi gerektirmeyen Twitter çalışanlarının, pahalı saatler ve gizli banka hesaplarına aktarılan 10 binlerce dolar ile ödüllendirildiği bilgisi paylaşıldı.

Olayın açığa çıkmasının ardından işlerine son verilen ve Suudi hükümeti adına çalışan iki Twitter çalışanından birinin, ertesi gün ailesi ile birlikte Suudi Arabistan'a uçup bir daha ABD'ye dönmediği, diğerinin ise açılan dava çerçevesinde hakim karşısına çıkmasının beklendiği aktarıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • Mehmet57 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmak katilinin yanına koşmuş
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar parayla herseyi yapar olmuslar. resmen paraya tapar hale gelmisler.
    Cevapla
  • adam 4 yıl önce Şikayet Et
    seninde abd de 750.milyar doların var o ne olcak,gerçi onuda sana vermezler ama,?münafık yahudi uşağı
    Cevapla
  • Serdar K 4 yıl önce Şikayet Et
    seytana tapan alçaklar. Hani bize insan haklari diye böğüren AB, ABD? kendileri hakimse demokrasi insan haklari rafa kalkiyor. yerel halk hakimse böğüruyorlar
    Cevapla
  • kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    kesin ölür şimdi mahkemeye çıkamadan.. elim bir trafik kazası ya da beklenmeyen menfur bir kalp atağı ile..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR