Görüntüleri yayınlandı: NATO uçaklarından kritik keşif uçuşu!

ABD insansız hava aracı ve İngiliz savaş uçağı Rusya sınırlarında keşif uçuşu gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2019 10:55 GÜNCELLEME 09.11.2019 11:09 DÜNYA
Görüntüleri yayınlandı: NATO uçaklarından kritik keşif uçuşu!
Görüntüleri yayınlandı: NATO uçaklarından kritik keşif uçuşu!

PlaneRadar uçuş gözlem portalının verilerine göre, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait RQ-4B-40 Global Hawk insansız hava aracı sabah saat 06.00’da (TSİ) Sicilya Adası’ndaki Sigonella NATO üssünden havalandı.

 

Romanya hava sahasını geçen uçak, saat 08.15’de Ukrayna’nın güneydoğusunda keşif uçuşu gerçekleştirerek saat 14.25’te Karadeniz’e yöneldi. Global Hawk, Kırım kıyıları yakınlarında da uçuş gerçekleştirdi.

İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait Boeing RC-135W Rivet Joint elektronik keşif uçağı, bugün saat 17.25’te (TSİ) Mildenhall hava üssünden kalkarak Rusya’nın Kaliningrad Bölgesi etrafında keşif uçuşu yaptı.

 

 

Batılı ülkelere ait keşif uçaklarının ve İHA'ların Rusya sınırları ve Rus askeri tesisleri yakınındaki faaliyetleri son dönemde belirgin şekilde arttı. Bu faaliyetler özellikle Kırım ile Rusya'nın batı sınırlarında gözleniyor. Mart ayında da B-52H uçakları Kaliningrad Bölgesi'ne yaklaşarak Rus Donanması Baltık Filosu üssünü bombalama simülasyonu gerçekleştirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Batılı ülkelerin ilgili birimlerini bu faaliyetlere son vermeye birçok kez davet etmesine rağmen bu çağrıya olumlu yanıt alamadı.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı simülasyonu rusya yapsın, ingiltere amerika ve avrupayı bombalama, keşif uçuşları vs.. rusyanın ne zararı var size.. kendiniz rusyayı değiştirmek istiyorsunuz, sovyetler birliğini batılılar parçaladı.
    Cevapla
  • Bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    Tehlikesiz
    Cevapla
  • Bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile ABD nin yine ortak bir düşündükleri vardır merak etmeyin it iti ısırmaz
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    uç buçuk milyon suriyeliyerlerinden yurtlarindan turkiyeye ve avrupaya goç ederken bunlar nerelerdeydi acaba .
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    ingiterenin Amerikanin ve Nato ucaklarinin orda ne ariyorlar.? ya amerika nireee ingilter niree karadeniz nire.? Hani olurda bir sava$ zilleri calarsa dünya yok olsa Amerika ve Rusya ayakda kalir´cünki asla birbirlerine dokunmazlar.Olan yine biz Türkiyeye olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR