F-35'deki ölümcül hata ortaya çıktı! Pentagon anında harekete geçti

F-35 pilotları tarafından kullanılan kask ekranındaki hata, çok düşük ışık koşullarında uçarken yeşil bir parıltı oluşturuyor ve uçak gemilerine yapılan gece inişlerinde kısıtlamalar getiriyor. Dünyanın en yüksek teknoloji kaskında yaşanan soruna çözüm bulunduğu iddia edildi. Lockheed Martin, geleneksel sıvı kristal ekranların yerine yeni organik ışık yayan diyotlar takarak kaskların değiştirilmesi kararlaştırılırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2019 12:52 GÜNCELLEME 11.11.2019 16:10 DÜNYA
F-35'deki ölümcül hata ortaya çıktı! Pentagon anında harekete geçti
F-35'deki ölümcül hata ortaya çıktı! Pentagon anında harekete geçti

F-35 pilotlarının kullandığı son teknoloji kasklarda kritik bir hata yaşandığı, bu hatanın inişlere kısıtlamalar getirdiği bildirildi. Dikkat dağıtıcı yeşil parıltı o kadar kritik görülüyordu ki, uçak gemilerine bazı gece inişlerinde kısıtlamalar getirildi ve hata Pentagon'un test ofisi tarafından "ilk öncelikli" düzeltmesi gereken hata olarak sınıflandırıldı.

 

"ÇÖZÜM BULUNDU" İDDİASI

Tarihteki en pahalı savaş uçağı F-35'i uçuran pilotlar tarafından kullanılan, dünyanın en yüksek teknoloji kaskında yaşanan ekran parlamasına çözüm bulunduğu iddia edildi.

 

KASKLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

Savunma devi Lockheed Martin, kasktaki ekranların F-35 Ortak Program Ofisi tarafından yeniden tasarlanması için sözleşme imzaladı ve geleneksel sıvı kristal ekranların yerine yeni organik ışık yayan diyotlar takarak kaskların değiştirilmesi kararlaştırılırdı.

DEĞİŞİM MALİYETİ DÜŞÜNDÜRÜYOR

Program Yöneticisi Jim Gigliotti, "F-35 Ortak Program Ofisi ve ABD Donanması müşterimizle ortak olarak kask teknolojisini geleneksel LCD'den Organik LED sistemine geçirmek için çalışıyoruz" dedi.

Lockheed Martin, değişiklik gerektiren kask sayısı veya yükseltme maliyeti için bir rakam vermedi.

KASKLARDA YAŞANAN HATA JAPONYA'DA DÜŞEN F-35 UÇAĞINI AKILLARA GETİRDİ

9 Nisan'da Japonya'da düşen F-35 uçağının olaydan tam bir gün sonra uçak enkazına ulaşılabilmiş, Japonya Savunma Bakanlığı, pilotun bağlantı kesilmeden önce kuleye sinyal gönderdiğini, fakat bir sorun bildirmediğini açıklamıştı.

Resmi bir açıklama olmasa da konuya ilişkin gündeme gelen iddialarda pilotun "baş dönmesi" yaşadığı ve bunun vertigo hastalığını tetiklediği belirtilmişti.

Olay sonrası Japon Hava Kuvvetleri envanterindeki 12 adet F-35'in uçuşunu, geçici olarak durdurmuştu.

KAYNAK : Star Gazetesi
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR