Trump-Erdoğan zirvesi öncesi büyük skandal

Terör örgütü PKK/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sözde üst düzey yetkilisi dün DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun sözcüsü Albay Cyles Caggins ile bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2019 09:31 GÜNCELLEME 12.11.2019 10:42 DÜNYA
Trump-Erdoğan zirvesi öncesi büyük skandal
Trump-Erdoğan zirvesi öncesi büyük skandal

Terör örgütü PKK/YPG adına açıklamalar yapan Mustafa Bali, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Albay Caggins ile ülkenin kuzeyindeki Haseke'de buluştuğunu ifade etti.

 

ABD'Lİ KOMUTAN KÜRTÇE MESAJ PAYLAŞTI

Uluslararası Koalisyon güçleri Sözcüsü Albay Myles Caggins de SDG yetkilileriyle bir araya gelerek, DAEŞ'e karşı mücadelede işbirliğinin artırılması konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Albay Caggins, Twitter hesabından Kürtçe yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "DAEŞ'in uyuyan hücrelerini ortadan kaldırmaya yönelik attığımız ortak adımları Mustafa Bali ve SDG sözcüsü ile konuşmak gurur vericiydi."

 

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

ABD'li subayın SDG'li üst düzey bir teröristle teması kritik bir tarihe denk geldi. Zira; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, 13 Kasım'da Washington'da bir araya gelecek.

Türkiye başından bu yana ABD’nin DAEŞ terör örgütüne karşı bir başka terör örgütüyle operasyon düzenlemesine karşı çıktı. Son olarak Ankara ile Washington, SDG'li teröristlerin sınırdan 30 kilometre güneye çekilmesi konusunda mutabakata varmış ve Türkiye Barış Pınarı Harekatı kapsamındaki operasyonlara ara vermişti.

YORUMLAR 5
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Alıştık artık her önemli toplantı öncesi bir kurumun bir tetikçisi ortaya çıkıp suyu bulandırıyor daha yeni bir fikriniz yokmu bukadar mısınız siz bitmişsiniz haberiniz yok.
    Cevapla
  • Baș 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam twitterde sözde düşürelen türk savaș ucağını bir like yapmıștı. Tipinde zaten hayır yok. Saçını sirkelemiș.... Herif.
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ziyareti hala iptal edilebilir. ABD teröristleri besleyen terörist bir ülke haline geldi. ABD ye güvenmiyoruz.
    Cevapla
  • Adiniz Soyadiniz 4 yıl önce Şikayet Et
    reise abd de suilast düzenliyecekler. demedi demeyin.
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    120 saat 150 saat hepsi aldatmaca, tek amaçları TSK'yı durdurmaktı, şu an için başarılı da oldular
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR