İran'dan İsrail'e kınama! Bu savaş suçu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarını kınadı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.11.2019 11:24 GÜNCELLEME 13.11.2019 11:24 DÜNYA
İran'dan İsrail'e kınama! Bu savaş suçu
İran'dan İsrail'e kınama! Bu savaş suçu

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamasında Musevi, İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata ile eşi Esma Ebu'l Ata'nın da hayatını kaybettiği saldırıların "savaş suçu" olduğunu belirterek, İsrail'in uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini ifade etti. 

 

 

Filistin'in İsrail'e karşı birlik ve direnişten başka bir seçeneğinin olmadığını kaydeden Musevi, uluslararası kurumları bu saldırılar karşısında sessiz kalmakla suçladı.

İsrail'in aldığı bu destekle Filistin'e saldırdığını belirten Musevi, bölgesel ve uluslararası kuruluşlardan İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının durdurulması konusunda yükümlülüklerini yerine getirmelerini istedi.

 

 

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada, Gazze'nin doğusunda İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın bulunduğu eve saldırı düzenlediklerini duyurmuştu. Saldırıda Ebu'l Ata ile eşi Esma Ebu'l Ata hayatını kaybetmişti.

Ebu'l Ata'nın ölümünün ardından, başta Tel Aviv olmak üzere İsrail'in birçok bölgesine Gazze'den roket atılmış bu nedenle Tel Aviv'in yanı sıra İsrail'in güneyindeki birçok bölgede okullar tatil edilmişti.

Bölgedeki tansiyon giderek yükselirken, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 12 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 45 Filistinlinin yaralandığı açıklandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • FATİH 4 yıl önce Şikayet Et
    İran sadece kınıyor. Gelin bütün güçlerimizi birleştirelim ve İsraili bu coğrafyada sıkıştırıp her anlamda zayıf düşürüp bitirelim demedi demeyecek. İran sadece kendini düşünür malesef.
    Cevapla
  • nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    köpek köpeği ısırmaz
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Soyadına bakın musevi :) şaka gibi
    Cevapla
  • Anil2 4 yıl önce Şikayet Et
    Arap ulkelerinden hic ses yok. Bi tek Turkiye bide Iran. Gerisi unuttu filistini. Hani nerde Misir, Irak, Sudiler falan???
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu ? Kınadın da ne geçti eline ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR