Papa Francis'ten Asya ziyareti: İlk durağı Tayland

Asya ziyareti için dün Roma'dan ayrılan Papa Francis, ilk durağı olan Tayland'a ulaştı. Cumartesi günü ise Japonya'ya gelmesi beklenen Papa Francis'in buradan dünyaya barış mesajı vermesi bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.11.2019 11:19 GÜNCELLEME 20.11.2019 11:21 DÜNYA
Papa Francis'ten Asya ziyareti: İlk durağı Tayland
Papa Francis'ten Asya ziyareti: İlk durağı Tayland

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, Tayland ve Japonya ziyareti için dün Roma'dan ayrıldı. Papa Francis, bugün öğleden sonra ilk durağı olan Tayland'a ulaştı. Nüfusun yüzde 90'ından fazlasının Budist olduğu Tayland'a 35 yıldan sonra yapılan ilk Papa ziyareti olması nedeniyle önem taşıyan ziyaret kapsamında Francis, Tayland Katolik kilisesinin resmi kuruluşunun 350. yıl dönümünü kutlayacak. Kral Maha Vajiralongkorn ve kıdemli Budist din adamlarıyla görüşecek olan Papa Francis'in, ayrıca kendisini görmek isteyen kitleye de hitap etmesi bekleniyor.

SONRAKİ DURAĞI JAPONYA

Papa Francis'in Tayland programının ardından ise cumartesi günü Japonya'yı ziyaret etmesi bekleniyor. 38 yıl aradan sonra Japonya'yı ziyaret edecek ilk Papa olacak Francis'in, atom bombasının hedefi olan Nagazaki ve Hiroşima kentlerini ziyaret edeceği belirtiliyor. Papa Francis pazartesi günü de İmparator Naruhito ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya gelecek.

YILLAR SONRA BİR İLK

1981’de Papa 2. John Paul'ün ziyaretinden bu yana Japonya’ya gidecek ilk papa olacak olan Francis, nükleer silahların yasaklanması konusundaki çabalarıyla biliniyor. Papa Francis'in bu nedenle atom bombası mağduru Hiroşima ve Nagazaki'ye gerçekleştireceği ziyaretlerde, dünya kamuoyuna nükleer karşıtı bir mesaj verebileceği ifade ediliyor.

 

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • Sıko 4 yıl önce Şikayet Et
    Serseri gel huraya seni msülüman yapalım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR