Mısır'da kedi heykelleri ve mumyaları bulundu

Mısır'da yapılan arkeolojik kazılarda firavunlar dönemine ait kedi heykelleri ve mumyaları bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2019 13:02 GÜNCELLEME 24.11.2019 13:08 DÜNYA
Mısır'da kedi heykelleri ve mumyaları bulundu
Mısır'da kedi heykelleri ve mumyaları bulundu

Mısır Tarihi Eserler Bakanı Halid el-Anani, Giza kentindeki Sakkara kazı alanında düzenlediği basın toplantısında, firavunlar dönemi müzesi oluşturacak büyüklükte bir keşif gerçekleştirdiklerini söyledi. 

 

 

Mısır'da kedi mumyası bulunduAnani, kazılarda çeşitli boyutlarda ahşap ve bronzdan yapılmış 75 kedi heykeli ve içinde mumyalanmış kedilerin bulunduğu hiyeroglif yazılarıyla süslü 25 sandığın çıkarıldığını ifade etti.

Bu sandıklarda 5 adet büyük kedi mumyasının bulunduğunu belirten Anani, ilk incelemelerde bu mumyalardan 2'sinin  aslan yavrularına ait olması ihtimalinin ağırlık kazandığını bildirdi.

 

 

Mısır'da kedi mumyası bulunduAnani, bu mumyaların aslanlara ait olduğunun ispatlanması durumunda ilk kez "aslan mumyası" keşfedilmiş olacağına dikkati çekti. 

Mısır'da kedi mumyası bulunduAnani, kazıda ayrıca firavunlar döneminde kutsal kabul edilen Apis boğası, küçük timsahlar ve eski firavun tanrılarına ait heykellerle altın masklar ve aslan iskeleti bulunduğunu kaydetti.

Mısır'da kedi mumyası bulunduMısır'da yerli ve yabancı arkeologlar tarafından gerçekleştirilen kazılarda, binlerce yıllık tarihi eserler ortaya çıkarılıyor. 

Mısır'da kedi mumyası bulundu

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR