Rusya'dan terör örgütü PKK/YPG'ye 'Esed' çağrısı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, terör örgütü YPG'nin uzantısı Demokratik Suriye Güçleri'ne çağrıda bulunarak "Esed'e katılın" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2019 17:24 GÜNCELLEME 25.11.2019 17:28 DÜNYA
Rusya'dan terör örgütü PKK/YPG'ye 'Esed' çağrısı
Rusya'dan terör örgütü PKK/YPG'ye 'Esed' çağrısı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Moskova'nın terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) en kısa sürede Suriye ordusuna katılmasını beklediğini söyledi. Gazetecilerin Bogdanov, "SDG Suriye ordusuna ne zaman dahil olabilir?" sorusuna "Umarız olur. Ne kadar erken, o kadar iyi" yanıtını verdi.

 

Rusya'nın Suriyeli Kürtlerle (PKK/YPG) Esed rejimi arasında diyalog kurulmasına destek vereceğini kaydeden Bogdanov, "Suriye'nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve birliğine saygı ilkeleri temelinde barışçıl çözüme ilgi duyan tüm taraflarla iletişim halindeyiz" dedi.

SDG, rejimin "Orduya katılın" çağrısına "Safların birleştirilmesi, SDG'nin özel statüsü ve yapısını tanıyan ve koruyan siyasi bir anlaşmayla başlamalı" yanıtını vermişti. Bu gelişmenin ardından Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin de, SDG ile Suriye ordusunun birleşmesi konusunda Kürt güçler ile Şam arasında müzakereler yapılması için katkı sunmaya hazır olduğunu söylemişti.

 
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Volcano 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslara guven olmaz demisdim..
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed ailesi suriyede yaşayan kürt halkına çok zülüm etti. Onlara kimlik vermedi,üzerlerine mülk ve araba almaya izin vermedi hatta bir ilden bir ile giderken karakoldan izin almak zorunluğu vardı. Binlerce kürdü hapiste işkenceyle öldürdü.yani kürtler mazlumdu. Suriye iç savaşı başlayınca amerikan köpeği pkk bölgeye girip ,kürt halkını ama severek ama zorla boyun eğdirdiler. Ve o bölgede yaşayan araplara ,esedin onlara yaptığını yaptılar.şimdi pkk nin elinde büyük bir güç oldu. Asla esed rejimine katılmazlar kendilerini devlet olarak görüyorlar ve petrolün % 90 ellerinde ,neden bitik bir esedin ordusuna katılsınlar ki.abd nin köpeğiler.
    Cevapla
  • Dadas.25 4 yıl önce Şikayet Et
    yani dogruda rusya rahat birakmaz abd kaymagi yalniz yesin siz bundan sonra cümbüsü görün.yesinler birbirini biz biraz rahatladik.
    Cevapla
  • Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD, İsrail ve hatta İran, İsrailin kuklalarıdır. Allah milletimize ve devletimize yardım etsin.
    Cevapla
  • yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    terörü yıllardır esat ailesi besliyor Türkiye salıyor köpekleri esatlarda teröristir adam doğrü söylemiş
    Cevapla
  • SORU 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin sol elinden ne yapmalarını bekliyordunuz ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR