ABD'den Türkiye ve S-400 ile ilgili yeni açıklama!

Türkiye’nin başkent Ankara’da S-400 füze savunma sistemlerini test etmeye başlamasının ardından ABD Dışişleri Bakanı Pompeo bir açıklama yaparak, ‘Türkiye’nin S-400 ile ilgili adımlarının endişe verici olduğunu, Washington’un bu konuyu Ankara ile görüşmeye devam ettiğini’ söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2019 20:45 GÜNCELLEME 28.11.2019 17:44 DÜNYA
ABD'den Türkiye ve S-400 ile ilgili yeni açıklama!
ABD'den Türkiye ve S-400 ile ilgili yeni açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin test edilmeye başlanması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Basın mensuplarına konuşan Pompeo, "Türkiye'nin S-400'lere ilişkin adımları endişe verici. Türkiye ile hala görüşmelere devam ediyoruz, konuya sonuna kadar açıklık getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

Pompeo, Ankara’nın bu adımı ile olarak Türkiye'ye yaptırım uygulama olasılığı konusunda yorum getirmedi. 

Daha önce Türkiye’nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin radarlarını test etmeye başlayacağı, bu amaçla F-16 savaş uçaklarının ve diğer hava araçlarının havalandırılacağı bildirilmişti. 

İBRAHİM KALIN: MÜSTAKİL BİR SAVUNMA SİSTEMİ OLARAK KALACAK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Körber Vakfı tarafından düzenlenen Berlin Dış Politika Forumu kapsamında düzenlenen bir oturumda gazeteci Tim Sebastian ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

İbrahim Kalın, bir soru üzerine, Rusya’dan S-400 alım kararının bir gecede alınmadığını anlatarak, "Teknik detaylar çalışılmaya devam ediyor. S-400’ler NATO güvenlik sistemine ya da hava savunma sistemine entegre edilmeyecek. Kendi başına müstakil bir savunma sistemi olarak kalacak. Bu konudaki endişeler giderilebilir." dedi.

(Ayrıntılar Geliyor...)

 

 

YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • ali Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bu ,abd ve onun avrupali destektçileri,israil ve yunan,türkiyemizin zayif bir aninda,köleligimizin yolunu açar ve dünyadada hiçbir kimsede türkiyeye yardim etmez .Varsa silahin,varsa kuvvetli bilegin,o zaman durum degişir.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin amacı bi şekilde TÜRKİYEde darbe yaptırıp kendince BOR Madenlerine çöreklenmekti?Ama Allah'ın izni ile beceremeyecekler korkusu ondan acaba Türkiye s 400 kurarsa bunlar amellerine ulaşamayacaktır?
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    siz kimsiniz len siz o eski tür kiye mi zanettiniz muz cumhuriyeti değil artık eskisi gibi ama sizde haklısınız bunu tür kiye de türküm müslümanım diyen sahtekarlar bile inanmıyor sen inanmamışın normal
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde sizin pkk ya yaklaşımınızdan fetö ye yaklaşımınızdan endişe duyuyoruz neresi inceyse oradan kopsun sizden dost olmayacağını anladık
    Cevapla
  • Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd'nin nükleer silahı var diye biz endişeleniyor muyuz hani dosttuk coni kendi savunmamız için silaha sahip olmamız müteffikleri endişelendirmemeli değil mi coni ? Hanimiş coniii, yerim seni coniii ,cici coniiii :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR