ABD'den Türkiye çıkışı: Bunun önünü açacağım!

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Jim Risch iki hafta önce yaptığı açıklamaların tam tersi yeni bir açıklama yaparak ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 ve F-35 kriziyle ilgili "Türkiye’ye sert yaptırımlar uygulanmasının önünü açacağım. Bu, er ya da geç olacak" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2019 12:15 GÜNCELLEME 01.12.2019 12:32 DÜNYA
ABD'den Türkiye çıkışı: Bunun önünü açacağım!
ABD'den Türkiye çıkışı: Bunun önünü açacağım!

Savunma sanayi konusunda dünya çapında yayın yapan Defense News dergisinde yer alan makalede Trump'ın Kongre'den gelen yaptırımları bekleterek Türkiye'ye karşı 'hoşgörülü' davrandığı belirtilen ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Senatör Jim Risch, “Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla sert yaptırımlar uygulanmasının önünü açacağım. Bu, er ya da geç olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

Dergiye konuşan Risch, Türk askerlerinin F-35 sürecinden çıkarıldığını ve ABD’den ayrıldığını söylerken, “Bunu yapmamız önemli çünkü dünyanın ve özellikle NATO müttefiklerinin bu konuda ciddi olduğumuzu bilmesi önemli” açıklamasını yaptı.

Makalede ayrıca ABD Temsilciler Meclisi’nin baskısına rağmen ABD hükümetinin yaptırım konusunda harekete geçmediği belirtildi.

 


'YAPTIRIM TASARISINI ŞİMDİ GEÇİRMEMEK EN İYİSİ' DEMİŞTİ

İki hafta önce ofisinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Jim Risch, "Muhtemelen, yaptırım tasarısını şimdi geçirmemek en iyisi" ifadesini kullanmıştı. 

Risch, "ABD'nin bu ilişkinin (Ankara-Washington) altını oymak istemiyor, fakat o silah satışı tamamlanmamalı" demişti. 

Senatör Jim Risch, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray’da gerçekleştirdiği görüşmeye katılan beş Cumhuriyetçi'den biriydi.

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldikten sonra Türkiye açısından oldukça kritik bir hamlede bulunmuştu.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA TÜRKİYE KARŞITI TASARIYI ENGELLEDİ

Graham, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde yaşanan 1915 olaylarını 'Ermeni soykırımı' olarak kabul eden ve Temsilciler Meclisi’nde 29 Ekim’de yapılan oylamayla kabul edilen tasarının Senato’da görüşülmesini engellemişti.

Lindsey Graham, ''Senatörler tarihi ballandırmamalı ya da onu yeniden yazmamalı'' diyerek tasarının Senato’da görüşülmesini bloke etmişti.

YORUMLAR 96 TÜMÜ
  • Muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin ABD' den çektiği yeter. Wilson İlkeleri, Lozan v.s. 100 yıldır çekiyoruz sizden. PKK ve diğer siyasi uzantılarınız da cabası. Biz türkler artık silkenip aslımıza dönme vakti. Bizi yaptırımla tahdit eden bu topraklarda kendi sonunu hazırlar.
    Cevapla
  • Mustafa Aytaç 4 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin önümüzü açalım derken çöküş kapınızı açmayın da.
    Cevapla
  • Rıdvan 4 yıl önce Şikayet Et
    Havlayan köpek ısırmaz, ısıramaz. Tek umutları badi ekrem.
    Cevapla
  • hızırali 4 yıl önce Şikayet Et
    Az SONRA AYILINCA ÖZÜR DİLER ...
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd de kafası çalışan adam yokmu eğer bunu yaparsa Türkiye Nato dan çıkar ve Rusya birliğine katılır. Ve Nato corafi olarak ikiye bölünür. Israil in güvenliği kalmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR