Peskov duyurdu! Putin ile görüşecekler

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa'nın başkenti Paris’teki Normandiya Dörtlüsü zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında muhakkak bir görüşme olacağını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2019 15:36 GÜNCELLEME 01.12.2019 15:36 DÜNYA
Peskov duyurdu! Putin ile görüşecekler
Peskov duyurdu! Putin ile görüşecekler

Rossiya-1 televizyonunda yayınlanan ‘Moskova.Kremlin.Putin’ programında konuşan Peskov, Rusya ve Ukrayna liderlerinin Paris’te yapılacak Normandiya Dörtlüsü zirvesinde görüşmesinin planlanıp planlanmadığına ilişkin soruyu yanıtladı.

 

Peskov, “Öyle ya da böyle Putin ve Zelenskiy görüşecek. Maiyet ve formatın nasıl olacağı konusuna gelince bunlar muhtemelen görüşmeye daha yakın bir zamanda kararlaştırılacaktır” dedi.

Peskov, temasların gerçekleştirilmesiyle iki tarafın da ilgilendiğini ifade etti.

 

Peskov, Normandiya Dörtlüsü toplantısının çıkmaza sokmaktan ziyade Donbass’taki krizin çözümüne yardımcı olmasını umduklarını da ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna tarafı gerçekten ilgilenirse, Moskova ile Kiev arasındaki ikili ilişkilerin tam kapsamlı şekilde yeniden başlatılmasına hazır olduklarını ifade etti.

Lavrov, “Bu bize bağlı bir konu değil. Zira ikili ilişkileri kesen, ulaşımı durduran taraf biz değildik. Ukrayna tarafı, Kiev’deki uzmanların dediği gibi ilişkilerin yeniden başlatılmasıyla ilgileniyorsa, bizim de karşılık vereceğimizi düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR