Türkiye-Libya anlaşması sonrası AB'den yeni açıklama

Avrupa Birliği (AB), Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanı sınırlandırma mutabakatına ilişkin, Türkiye'ye "iyi komşuluk ilişkilerine uyma" çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2019 15:34 GÜNCELLEME 02.12.2019 16:09 DÜNYA
Türkiye-Libya anlaşması sonrası AB'den yeni açıklama
Türkiye-Libya anlaşması sonrası AB'den yeni açıklama

Avrupa Birliği (AB), Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, "Anlaşmazlık ne olursa olsun, uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde ele alınmalı" dedi. Stano, AB'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere ilişkin Türkiye'ye dair tutumunu koruduğunu belirterek diyalog ve müzakere çağrısında bulundu.

 

TÜRKİYE MÜZAKEREDEN YANA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile 27 Kasım'da İstanbul'da bir araya gelmişti.

 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, görüşmede, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında, "Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın imzalandığı bildirilmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarına ilişkin Libya'yla imzalanan anlaşma hakkındaki soruya cevabında, anlaşmayla Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin deniz yetki alanlarının batıdaki sınırlarının bir bölümünün belirlendiğini bildirmişti.

Aksoy, "Nitekim, Türkiye bu anlaşmayı imzalamadan önce tarafları hakkaniyet çerçevesinde bir uzlaşı için görüşmelere çağırmıştır ve halen de görüşmelere hazırdır. Ancak Türkiye'nin uluslararası hukuka dayalı ve hakkaniyeti temel alan bu yaklaşımı karşısında görüşmelere başlamak yerine sadece tek taraflı adımlar atarak Türkiye'yi suçlamak tercihine gidilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ab iyi komşu olduğu için mi Kıbrıs a geldi, petrol ve doğal gaz arıyor. İyi niyet göstergesi olarak da savaş gemileri getiriyor. Biz de misafire kapıyı açık tutarız, iyi muamele ederiz, lakin misafir misafirliğini bilirse. Yooook misafir değil kavga edeceğiz derse, kellesini gövdesinden ayırırız. Hepsi bu
    Cevapla
  • Efe 4 yıl önce Şikayet Et
    Elli yıldır kapıda bekletenler, burası hristiyan dünyası sizin ne işiniz var.. göçmenlere bakın biz petrollerine konalım.. para verecez... Ha pkk pyd bizim evlatlar dokunmayın...yoksa yoksa.. hadi lan demek zamanı geldi de geçti bile...çok ötüyorsunuz..Erken öten horozun ömrü kısa olur. yüz yıl öttünüz artık biz istersek öteceksiniz...Bu milletin sabrı taştı Ertuğrul'da dirildik... şimdi ayağa kalkma zamanı Osman geliyor....kolkola girip yürüyelim kızılelmaya....
    Cevapla
  • Dadas.25 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayi ben söyle tanirim gücün varsa her zaman haklisin gücün yoksa haklida olsan haksiz sin bu kadar basit Türkiyenin milli savunmayi daha da yükseltmesi lazim istikbal göklerdedir cümlesi benim acimdan cok gercek ci cümle.
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan iki yüzlü sahtekarlar . Yunan'a laf yok , Türkiye'ye laf sok .. bune aymazlık bune yuzsuzluk . Sen önce git şımarık çocuğun Yunanistan'a laf geçir. Bize gelince hükümet bunlara kulak yıkamalı. Ülkenin menfaati neyse onu yapmalı.malum .... Ürer kervan yürür.
    Cevapla
  • yani 4 yıl önce Şikayet Et
    büyük TÜRKİYE zamanı durmak yok yola devam...
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD sen kim iyi komşuluk kim sen ırakta afkanistana Afrikada şimdide suriyede hep ortalığı karıştırabikeceginizi sanıyorsunuz biz yakarız Allahın izniyle gerekirse can veririz Ama başka birşey vermeyiz Allahın izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR