Pakistan Başbakanı İmran Han'dan 'Diriliş Ertuğrul' talimatı!

Türkiye ile yakın ilişkiler kuran Pakistan Başbakanı İmran Han, devlet televizyonu PTV'den Diriliş Ertuğrul dizisinin yayınlanması talimatını verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.12.2019 11:44 GÜNCELLEME 05.12.2019 12:25 DÜNYA
Pakistan Başbakanı İmran Han'dan 'Diriliş Ertuğrul' talimatı!
Pakistan Başbakanı İmran Han'dan 'Diriliş Ertuğrul' talimatı!

Arab News'e konuşan Pakistan Yayıncılık ve Enformasyon Bakanı Firdevs Aşık Avan, sosyal, kültürel ve dini değerleri korumak için yapılan düzenlemeler kapsamında Başbakan Han'ın PTV'den Diriliş Ertuğrul'u yayınlamasını istediğini belirtti. 

 

 


''BİZ HALA BATI YAPIMI DİZİLER İZLİYORUZ''

Avan, Urduca dublajlı olarak PTV'de gösterilecek dizinin İslam tarihinin gençler tarafından anlaşılmasına da yardım edeceğini belirterek, "Müslüman dünyasının kendi değerleri ve geçmişi olmasına rağmen biz hala Batı yapımı diziler izliyoruz." diye konuştu. 

Kendisinin katıldığı bir İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısında, üyeler arasında sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla medya alanında iş birliğinin görüşüldüğünü söyleyen Avan, bu alanda yapılacak çalışmalara özel ilgi gösterildiğini ve bunun aynı zamanda Batı ülkelerindeki İslam algısını değiştirmekte de faydalı olduğunu kaydetti. 

 

 

''DUBLAJ SÜRECİNDEYİZ''

Avan, televizyon ve sinema alanındaki içeriklerin İslamofobi ile mücadelede de etkili bir yöntem olduğunu ifade etti.

PTV Uluslararası İlişkiler Direktörü Şazia Sikandar,  "PTV, diziyi Pakistan'da yayınlamak için Urduca yayın haklarını aldı. Şu an dublaj sürecindeyiz. Seyirciyi yakalayabilmek için seslendirme sanatçılarını dikkatle seçiyoruz." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzelde dirilişle hiç alakası ecdad at üstünden inmemiş ya arkadaş bu nedir aşkmı yapıyoruz devlet mi kuruyoruz hem ecdadı böyle selamsız sabahsız namazsız niyazsız tanıtmak ne kadar saçma sanki Fransa'nın kuruluşunu izliyoruz ayıptır günahtır böyle basit göstermek ne haddinize hırıstiyanların taklidini çok iyi beceriyo çulsuzlar....
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeş dost pakistan
    Cevapla
  • Osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet özüne dönüyor
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma başladı öylede gidiyor Osman'ın doğumu muştulu idi bunu sadece bamsı biliyor diğerleri başını yemeye çalışıyor güya babasının yaşadıklarını yaşatıyorlar ona
    Cevapla
  • Pakistan 4 yıl önce Şikayet Et
    İmranhan adam gibi adam tabiki bu dizileri izlesinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR