O ülkede artık Windows kullanılmayacak! Windows'u çöpe atıyorlar...

Dünyanın en büyük 2. ekonomisine sahip olan Çin'de devrim niteliğinde bir karar alınmak üzere. İddiaya göre Çin, 2022 yılından itibaren kamu sektöründeki bütün PC'lerde Linux işletim sistemine geçecek.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2019 03:02 GÜNCELLEME 12.12.2019 03:06 DÜNYA
O ülkede artık Windows kullanılmayacak! Windows'u çöpe atıyorlar...
O ülkede artık Windows kullanılmayacak! Windows'u çöpe atıyorlar...

Microsoft'u sarsacak karar alınmak üzere. Çin, 2022 yılından itibaren devrim niteliğinden bir karara imza atacak.

 

 

Çin Komünist Partisi Merkez Ofisi'nden gelen emir, Çinli olmayan yazılımları Çin merkezli yazılımlarla değiştirme girişiminin bir parçası. Bu hamle, aynı zamanda Çinli donanımları kara listeye ekleyen ABD'ye bir cevap niteliği taşıyor. Emre göre Çin hükümet servisleri, 2020'nin sonuyla Windows'lu PC'lerin yüzde 30'unu, 2021 sonu itibariyle yüzde 50'sini, 2022'nin sonu itibariyle kalan 20'yi Çinli işletim sistemleriyle donatacak. China Securities'e göre bu, 20-30 milyon PC'nin işletim sisteminin değişeceği anlamına geliyor.

 

 

Microsoft'a derin nefes aldıran tek nokta ise bu değişikliğin sadece hükümet hizmetlerini hedef alması ve Microsoft'un pazar payının ağırlıklı olduğu Çinli özel firmaları içermemesi. Ancak Çinli özel firmaların da bir baskı hissederek Çin'de geliştirilen bir işletim sistemine geçmesi muhtemel.

Bu gelişme kağıt üzerinde Linux için olumlu gibi görünse de, kullanılacak Linux dağıtımı muhtemelen sıkı biçimde kontrol edilecek ve çeşitli sansürlere yer verecek. Bu ise Linux ve açık kaynak topluluğunun savunduğu değerlerin tam aksinin yaşanacağı anlamına geliyor.

YORUMLAR 3
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çine yaptırım yapanlarda komünist pkk ya yardım yapanlar değil mi? Ne değişti ki?
    Cevapla
  • Yeniçeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar kesinlikle bizim yapmamiž gerekeni yapiyoo..bütün bilgiler kendilerinde kalacak..biZimde Pardus hayata geçse tüm ülke genelinde ve mobilde
    Cevapla
  • Molla Kasım 4 yıl önce Şikayet Et
    Darısı bizim başımıza
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR