Libya müftüsünden son dakika Türkiye ve asker açıklaması

Son dakika: Libya Müftüsü Sheikh Sadiq Al-Ghariani, Libya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmadan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında "Libya isterse Türkiye bunun kararını kendisi verir, kimseden izin almayız. Türkiye dışına asker gönderilmesi bakımından atılması gereken adımlarımız var. Libya'ya her türlü desteği vermeye hazırız" demişti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2019 18:14 GÜNCELLEME 12.12.2019 18:15 DÜNYA
 Libya müftüsünden son dakika Türkiye ve asker açıklaması
Libya müftüsünden son dakika Türkiye ve asker açıklaması

Son dakika haberi: Libya Müftüsü Sheikh Sadiq Al-Ghariani (Şeyh Sadık El Gazi), 27 Kasım'da Libya ile Türkiye arasında imzalanan ve iki ülkenin deniz sınırını belirleyen anlaşmadan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

'LİBYA TÜRKİYE'NİN TEKLİFİNİ KABUL ETMELİ'

Al-Ghariani Türkiye'nin asker desteği çağrısını hatırlatarak, “Libyalı yetkililer, Halife Haftar'ı ve başkente saldıran yabancı destekçilerini püskürtmek için acilen Türkiye'nin askeri desteğini kabul etmeli" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN CANLI YAYINDA DUYURMUŞTU

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Özel Yayını'nda gündeme dair soruları yanıtladı. Başkan Erdoğan, Libya anlaşmasına dair çok önemli açıklamalar yapmıştı.

'TÜRK ASKERİ LİBYA'YA GİDER Mİ?'

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk askeri Libya'ya gider mi?" şeklindeki soruya, "Libya isterse Türkiye bunun kararını kendisi verir, kimseden izin almayız. Türkiye dışına asker gönderilmesi bakımından atılması gereken adımlarımız var. Libya'ya her türlü desteği vermeye hazırız" demişti.



BİR AÇIKLAMA DA BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN GELMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise dün yaptığı açıklamada, Libya'ya asker göndermenin şu anda Türkiye'nin dış politika gündeminde olmadığını, ancak Libya hükümeti bu yönde bir talepte bulunursa bunun düşünebileceğini ifade etmişti.
Öte yandan Nisan ayından bu yana Haftar'a bağlı güçler, başkent Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlatmıştı.

Sınırları değiştiren yeni harita! Türki-Libya...

KAYNAK : Ajanslar / haber7
YORUMLAR 64 TÜMÜ
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    halifelik gunu yakindir. diger musluman ulkelerin tek sancak altina toplamak artik kisa zaman kaldi.
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    ASKER GÖNDERECEK isek bunun planları gizli yapılır. Askerler Libya'ya yerleşir sonra bu tip haberler yapılmaya başlanır !!! DÜŞMANLARIMIZIN SAYISI ARTTIRMANIN , ALENEN LUZUMU YOKTUR !..
    Cevapla
  • erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    türk askeri 2 yıldır zaten orada
    Cevapla
  • Khan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bekle bizi Libya , tıpkı eski günlerdeki gibi.. Bizim olanı alma vakti geldi...
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    "Bizim olan..." çok eski bir kavram. Artık bizim olan değil "Ümmetin olan ..." kavramına sarılmalıyız. Çünkü itiraf etmeliyizki, toprak almak peşinde olmamalıyız, olmamalıyız. Yapacağımız, İslam Birliği'ni sağlayarak tek devlet, tek bayrak, tek millet (İslam Milleti) olma yolunda ilerlemeliyiz. Bundan sonra sadece kendimizi değil İslam Ümmeti'ni güçlendirmenin yollarını aramak olmalıdır.
    Cevapla
  • veli uysal 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük devlet oluyoruz. balkanlardan ortadoğuya kadar eskisi gibi Türkler islamın önderliğini RECEP TAYYİP ERDOĞAN liderliğinde yerine getirecektir. ordumuzdan profesyonel kadroları ile modern donanımları ile her zaman cihada hazır olmalı. genarel ve amirallere stratejik taktiklerde hazır olmalarını rica ederiz.
    Cevapla
  • fettah 4 yıl önce Şikayet Et
    bu zor zamanlarda, islam ülkeleri diye bildiğimiz pek çok ülkenin bize sırt çevirdiği dönemde; birilerinin yanımızda olduğunu bilmek, dünyanın genelinde müslümanlar üzerindeki bu baskının bi karşılığı olacağına dair inancımızı artırıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR