Geri sayım başladı! Trump'ın kaderi belli oluyor

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesinde, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil maddelerinin oylanması için düzenlenen oturum 14 saattir sürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2019 07:48 GÜNCELLEME 13.12.2019 07:53 DÜNYA
Geri sayım başladı! Trump'ın kaderi belli oluyor
Geri sayım başladı! Trump'ın kaderi belli oluyor

Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi dün yerel saat ile sabah 09.00'da (TSİ 17.00), Trump'ın azline yönelik sunulan "görevin kötüye kullanılması" ve "Kongrenin işleyişini engellemek" adlı iki başlıktan oluşan azil maddelerini görüşmek üzere toplandı.Söz konusu maddelerin komitede oylanmasının ve kabul edilmesinin, bu adımın ardından azil dava taslağı oluşmuş olacak.Zaman zaman sert tartışmalara sahne olan oturum, 15. saatine girmesine rağmen hala sürüyor.

 

OTURUMUN BİTMEMESİNİN NEDENİ CUMHURİYETÇİLERİN DEĞİŞİKLİK İSTEKLERİ

Oturumun bu kadar uzun sürmesinin nedeninin ise Komitedeki Cumhuriyetçi vekillerin sürekli azil davası taslağında değişiklik istemesi olduğu belirtiliyor.

 

Oturuma verilen aralarda basına konuşan bazı Demokrat vekiller, gece boyunca sürecek olsa bile Cumhuriyetçiler değişiklik isteklerini bitirene kadar bu oturumun süreceğini vurguladı.

TRUMP'A YÖNELİK AZİL SORUŞTURMASI

Eylül ayında basına sızan ve 25 Temmuz'da yaptıkları telefon görüşmesinde Donald Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediğini iddia eden muhbir raporu, azil soruşturmasının fitilini ateşlemişti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, 24 Eylül'de "ABD'nin ulusal güvenliğine zarar verdiği" ve "Başkanlık yeminine ihanet ettiği" gerekçesiyle Trump'a yönelik azil soruşturması sürecini başlattıklarını açıklamıştı. Temsilciler Meclisi, 31 Ekim'de azil soruşturmasının usullerini oylamış ve kamuya açık oturumların yapılmasını kararlaştırmıştı.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'ndeki kamuya açık oturumlar ise 13-21 Kasım'da yapılmıştı. İstihbarat Komitesi, Trump'ın suçlandığı 300 sayfalık raporunu salı günü kamuoyuna açıklamış ve söz konusu raporu Adalet Komitesi'ne göndermişti. Azil soruşturması kapsamındaki ilk oturumunu çarşamba günü yapan Adalet Komitesi, ikinci oturumunu da pazartesi günü yapmıştı.

ABD yasaları gereği, ilgili komitelerin hazırlayacağı soruşturma raporu sonucunda azil başvurusu Adalet Komitesi'nde kabul edilirse, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak.

Dava taslağı, Temsilciler Meclisi üyelerinin salt çoğunluğunun kabul oyunu alması durumunda bu sefer Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'ya gidecek ve ABD Başkanı Trump'ın yargı süreci başlayacak.

Trump ise azil soruşturmasını "Demokratların cadı avı" olarak nitelendirerek, sürecin başından beri suçsuz olduğunu savunuyor.

YORUMLAR 3
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Tramp yahudilere iyi hizmet etti.müsaade edeceklerini zannetmiyorum.yalnız tramp İran’a saldırmadı.eğer yahudi İran’a saldıracak birisini bulmuşsa trampı azlettirirler.pompeo bu plana biraz yakın.yoksa damadımı o koltuğa oturtacaklar.bakalım mevlam neyler neylerde güzel eyler.islam düşmanlarının insanlık düşmanlarının hepsinin canı cehenneme.
    Cevapla
  • soze 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi lobisi hangi liderin kendileri için daha faydalı olacağını tartışıyordur!!
    Cevapla
  • erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    defolup gitsin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR