İncirlik ve Kürecik üssüne rakip çıktı: ABD'yi davet ettiler

ABD askeri üslerinin Türkiye'den, özellikle de İncirlik'ten çıkmak zorunda kalması durumunda, Yunanistan'a yerleşebileceği yorumları yapıldı. Yunan yetkililer, İncirlik'in ülkelerine taşınmasına yeşil ışık yaktı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2019 13:47 GÜNCELLEME 13.12.2019 13:47 DÜNYA
İncirlik ve Kürecik üssüne rakip çıktı: ABD'yi davet ettiler
İncirlik ve Kürecik üssüne rakip çıktı: ABD'yi davet ettiler

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, gazetecilerin Ankara'nın ABD askerlerini gönderme konusunu gündeme getirmesi durumunda Atina'nın ABD üslerini kabul etmeye hazır olup olmadığı sorusuna, "Her türlü tesisi yerleştirebileceğimiz ortada. Tanrıya şükür bizde yeterince var zaten" dedi.

 

YEŞİL IŞIK YAKTI

Yetkili, "Eğer üslere servis sunup sunmayacağımızı soruyorsanız, biz NATO üyesi bir ülkeyiz ve dolayısıyla NATO'nun ihtiyaçları her zaman Yunanistan tarafından Yunan Anayasa ve mevzuatına uygun olarak karşılanabilir. ABD ile ikili ilişkilere gelince; savunma anlaşmamız var. Eğer ABD gelecekte Yunanistan'daki savunma imkanlarını daha fazla genişletmek isterse Yunan hükümet bunu olumlu bir şekilde değerlendirir" ifadelerini kullandı.

 

Yunan diplomat, İncirlik'te olduğu iddia edilen nükleer silahları kabul etmeye hazır olup olmadıkları sorusuna da şu yanıtı verdi: "ABD'nin bu geniş bölgede, taktik nükleer silah bulundurma imkanına sahip sadece iki üssün olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bu silahın nerede olup olmadığını doğrulayamam. Ben bunu bilmiyorum ve doğrulamıyorum."

BAŞKA BİR KAYNAK: YUNANİSTAN ABD ÜSLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPABİLİR

Rus sitesi Sputnik'e konuşan başka bir diplomatik kaynak da, Türkiye'nin İncirlik ve Kürecik hava üslerini kapatma kararı alması durumunda, Yunanistan'ın ABD askeri üslerine ev sahipliği yapabileceğini ifade etti.

TÜRKİYE REST ÇEKMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemlerini satın alması nedeniyle ABD yaptırımlarına maruz kalması durumunda Ankara'nın İncirlik ve Kürecik hava üslerini kapatabileceği sinyalini vermişti.

YORUMLAR 147 TÜMÜ
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    kralın Soytarısı işbaşında.. Yalakalık nasıl yapılır tüm dünyaya ders! veriyorlar..
    Cevapla
  • ADALET 4 yıl önce Şikayet Et
    İsraili abd yunistandan mı koruyacak iranı oradan mı takip edecek hemen kapatın nereye giderse gitsin .
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet derhal defolup gitsin düşmanın içimizde ne işi var.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İç Anadolu bölgesini gözetlemenin iki yolu vardı. Ya Erzurum-Malatya arasına ya da adalara bir radar kurmaktı. Lodos ve Girit adaları kısmen göreceğine göre tahminim Sakız veya Midilli adasına kurarlar.
    Cevapla
  • Realist 4 yıl önce Şikayet Et
    Çıktıkları yerlere S-400 bataryaları konuşlandırılmalı. Hatta Yunanistan'ı menziline alan bölgeye de özel hassasiyet gösterilmeli ve abd-yunanistan hareketleri mercek altında izlenmeli. İnşallah ülkemizden vakti zamanı geldiğinde def olur giderler. Yeterince güçlenene kadar yürüttüğümüz u başarılı denge siyasetinin devamını diliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR