Burkina Faso Cumhurbaşkanı Kabore: Macron'un üslubu sorunlu

Burkina Faso Cumhurbaşkanı Kabore, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Fransız askerlerinin bulunduğu Afrika ülkelerinde yükselen bir Fransa karşıtlığı gördüğü ve bu ülkelerin liderlerinden buna ilişkin izahat beklediği yönündeki sözlerine tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2019 13:54 GÜNCELLEME 14.12.2019 14:05 DÜNYA
Burkina Faso Cumhurbaşkanı Kabore: Macron'un üslubu sorunlu
Burkina Faso Cumhurbaşkanı Kabore: Macron'un üslubu sorunlu

Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore, Burkina Faso'nun 59. Bağımsızlık yıldönümü vesilesiyle ulusal televizyonda bir programın konuğu oldu.

 

Sahel bölgesindeki terör sorununa ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Kabore, terörizmle mücadelenin uluslararası bir mesele olduğunu söyledi

Kabore, Sahel bölgesinde Fransız Barkhane güçlerinin yanı sıra bölgede başka müttefik ülkelerin de olduğunu belirtti.

 

Macron'un G5 Sahel ülkelerinin liderlerini Barkhane güçlerinin geleceği hakkında konuşmak için Fransa'ya davetinde kullandığı üslubun sorunlu olduğuna değinen Kabore, "Karşılıklı saygıyı dikkate almalıyız." dedi.

Kabore, "Macron'un konuşmasında kullandığı ton ve üslup sorunlu. Öncelikle bu sorunlu üslubu ele almamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Macron'un NATO'ya ilişkin sözlerini de anımsatan Kabore, Fransa Cumhurbaşkanının kullandığı üslupla hiçbir yere varamayacağı değerlendirmesinde bulundu.

MACRON'A AFRİKA ÜLKELERİNDEN TEPKİ

Afrikalı politikacılar ve aktivistler de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sözlerine tepki göstermişti.

Senegal'in ana muhalefetteki Çalışma, Etik ve Kardeşlik için Senegal Yurtseverliği Partisi (PASTEF) lideri Ousman Sonko, "Macron, 'Afrika'da Fransa karşıtlığı bir tutum var' diyor. Sayın Macron, Fransa karşıtlığı değil, Afrika öncelikli bir tutum var." şeklinde tepkisini dile getirmişti.

Senegal'in yanı sıra Mali, Nijer ve Fildişi Sahili'nde de Macron'un üslubuna yönelik tepkiler yükselmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 4 Aralık'taki NATO toplantısı sırasında yaptığı bir açıklamada, bölgede artan Fransız karşıtlığına ilişkin belirsizliği liderlere soracağını, Fransız askerlerinin bulunduğu bu ülkelerin yöneticilerinin kendisine açıklama borçlu olduğunu söylemişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • doctorwho 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağmal inek misiniz siz?Birlik olsanız o fransızlar karşınızda altlarına doldurur.Ama hiç bir tepkiniz yok uyuşuklar...Sömürttürün bakalım kendinizi.Ama sonunda o gariban halklarınız o fransız kan emicileri ve sizin gibi yöneticileri perişan eder göreceksiniz...
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayaklanın kardeşim yeter artık bu Fransa gibi ülkelerin yaptığı. Ne işleri var Afrika’da ?
    Cevapla
  • Buldozer 4 yıl önce Şikayet Et
    eyyy Afrika ülkeleri eyy Afrikalı kardeşlerimiz uyanın kesin artık bu sömürü düzenin kuyruklarını
    Cevapla
  • ezgi 4 yıl önce Şikayet Et
    fransa hangi haklahala sömürgeci bir şekilde Afrikada ! Afrikalıların onuru varsa buna baş kaldırırılar
    Cevapla
  • Alpi 4 yıl önce Şikayet Et
    Velevki Fransa karşıtlığı var napacaksınız adamlara savaş mı ilan edeceksiniz.... Yada bir ebeveynin çocuğundan beklediği saygıyı mı bekliyorsunuz.. Fransız iti, Afrika 18 yaşını doldurdu yani reşit ve istediği gibi düşünür davranır!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR