Senatör Graham duyurdu: Trump açıklayacak!

ABD'de günlerdir konuşuşan iddia doğru çıktı. ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu hafta Afganistan'daki Amerikan askerlerinin sayısının azaltılmasıyla ilgili açıklama yapacağını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2019 20:45 GÜNCELLEME 16.12.2019 20:45 DÜNYA
Senatör Graham duyurdu: Trump açıklayacak!
Senatör Graham duyurdu: Trump açıklayacak!

Afganistan'ın başkenti Kabil'i ziyaret eden Graham, Trump'ın Afganistan'daki 12 bin Amerikan askerinin sayısını 8 bin 600'e düşürebileceğini ve geri çekilmenin yıl sonundan önce başlayabileceğini söyledi.

 

ABD'nin Afganistan'daki güçlerini geri çekmesinin "koşullu" olması ve Taliban'ın barış görüşmeleri sırasında verdiği sözlere bağlı kalması gerektiğine işaret eden Graham, ülkeyi savunma görevinin, Afganistan Ulusal Güvenlik Güçlerine kalacağını kaydetti.

CNN, 4 BİN ASKERİ AÇIKLAMIŞTI

CNN televizyonu, ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Trump'ın Afganistan'dan yaklaşık 4 bin askeri geri çekmeyi planladığını duyurmuştu.

 

Trump, ABD ile Taliban arasında Aralık 2018'den bu yana devam eden barış müzakerelerini, 5 Eylül'de Afganistan'daki ABD askerlerine düzenlenen ve Taliban'ın üstlendiği bombalı saldırı üzerine iptal etmişti.

Donald Trump, kasım ayı sonunda Afganistan'daki ABD üssüne yaptığı sürpriz ziyarette Taliban ile anlaşmak istediğini açıklamış ve müzakereler yeniden başlamıştı.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Hüdayi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne zahmet ediyorsun, taliban azaltırdı. Hiç olmazsa masrafınız az olurdu !
    Cevapla
  • mahir 4 yıl önce Şikayet Et
    katil abdallahınlanetiüzerinizeolsunyokolursunuzinşallah
    Cevapla
  • isim 4 yıl önce Şikayet Et
    ?? deneme
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    aman türkiyem. abdli askerler libyaya gelmeden libyadaki karışıklığı düzelt. bir an önce libyaya asker, polis ve savunma yardımı sağlanarak işi bir an önce geç kalınmadan bitirelim.
    Cevapla
  • Neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat simdi onlari Türkiyeye karsi siriye irak gibi yerlere yerlestirecek, 7bin 700bim olsa ne yazar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR