Herkes onu konuşuyor

Suriye asıllı hemşire 28 yaşındaki Israa Abdali Aftonbladet gazetesi ve TV3 televizyonu tarafından düzenlenen yarışmada Suriye'deki savaş mağduru insanlara yaptığı yardımlardan dolayı en fazla oyu alan aday oldu. "İsveç'in dünyadaki kahramanı'' ödülüne layık görüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 19.12.2019 14:41 GÜNCELLEME 19.12.2019 17:22 DÜNYA
Herkes onu konuşuyor
Herkes onu konuşuyor

İsveç'in başkenti Stockholm'de siyaset, sanat ve spor alanından seçkin davetlilerin katıldığı "2019 İsveçli kahramanlar" ödül töreni düzenlendi.

 

Törene katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Micael Byden ve Milli Takım Teknik Direktörü Janne Andersson, "İsveç'in dünyadaki kahramanı'' dalında birinci seçilen Israa Abdali'yi tebrik etti.

 

Suriye'deki savaşta yaşanan insan trajedilerine kayıtsız kalmamasından dolayı ödülü kazanan Abdali, yardım kuruluşu kurduğunu ve sosyal medya aracılığı ile topladığı yardımları Suriye'ye konteynırlarla götürdüğünü vurguladı.

Suriye'deki kamplarda kalan sığınmacıların halinin içler acısı olduğunu aktaran Abdali, ''Suriye'deki binlerce aile su baskını ve iklim şartları ile mücadele ediyor. Durum bilinenden daha kötü. Çadırlarını su basan aileler, ve soğuktan ölen yüzlerce çocuk var'' ifadelerini kullandı.

İki yıldır kendi kurduğu yardım kuruluşu aracılığıyla olmak üzere 4 yıldır gönüllü hizmet verdiğini söyleyen Abdali, "Bu süre içinde 7 kere Suriye'ye gittim. İnsanlar hala cehennemde yaşarken ümit yok. Evleri ve okulları inşa etme şansı yok, açlık hat safhada'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • sami 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yapılan hayır işlerinden sadece burun esteğini mi anladın helal sana işte hassasiyet bu olsa gerek
    Cevapla
  • haberle ilgisi yok 4 yıl önce Şikayet Et
    estetik yaptırmış burnundan
    Cevapla
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani?
    Cevapla
  • UMit 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar nereye kacacaklarını cok iyi biliyor macarı yunanı begenmez oturdukları yerden senin benim 3-5 ayda kazanamayacagımız parayı isvecten alirlar ceplerine atarlar calismasa bile devlet yardim eder belesciligi cok sever bu ortadogulular bulundukları topluma da caliskanlik anlaminda hicbir sey katmazlar
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Batı birine ödül veriyorsa 2 defa düşünmek lazim
    Cevapla
  • erturk 4 yıl önce Şikayet Et
    dortbucuk milyon suriyeliye bakiyoruz ekmegimizi paylastik biz hak edemedik demekki ozaman bu kadinin ustune verelim bu suriyelileri nasil bir kahramansa supermen midir nedir
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet neyle bakıyor, bizden aldıklarıyla. Biraz düşünde yaz osmanlı. Onlarla beraber yaşasaydın tanırdın. İlk başlarda bende üzülüyordum ama artık onlara karşu merhamet kalmadı bende. Altkatımızda oturuyorlar.
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen mi bakıyorsun devlet mi? Tek başına bu kadın kadar birşey yaptın mı ona bak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR