Türkiye'ye karşı harekete geçtiler: Hemen imzalayalım

İsrail, Yunanistan ve Rum Kesimi, Türkiye ile Libya arasında 27 Kasım'da imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırmasına dair mutabakat muhtırası sonrasında siyasi girişimlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu amaçla üç ülke de Doğu Akdeniz'de var olan gazın Avrupa’ya taşınması amacıyla oluşturulan Doğu Akdeniz Boru Hattı (EastMed) projesinin imzalanması konusunda görüşbirliğine vardı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2019 14:31 GÜNCELLEME 21.12.2019 16:00 DÜNYA
Türkiye'ye karşı harekete geçtiler: Hemen imzalayalım
Türkiye'ye karşı harekete geçtiler: Hemen imzalayalım

EastMed projesi, Kıbrıs'taki doğal gaz ve İsrail'in doğal gazını, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya üzerinden Avrupa'ya ihracatını hedefliyor.

 

Türkiye'ye karşı atılacak adımlar konusunda İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Rum yönetimi lideri Nikos Anastasaidis ile bir görüşme yaptı. Netanyahu, Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşmayı kınadı.

"HEMEN İMZALAYALIM"

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Rum Hükümet sözcüsü Kyriakos Kousios, Netanyahu ile Anastasaidis'in uzun bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Rum sözcü, "İsrail Başbakan ile Anastasiades’in İsrail, Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan arasındaki EastMed Boru hattı ile ilgili anlaşmasının hemen imzalanmasını kararlaştıklarını" açıkladı.

Anastasiadis'in Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile de telefon görüşmesi yaptığı ve görüşmede "Türkiye'ye karşı nasıl ortak hareket edilmesi gerektiği konularının ele alındığı" kaydedildi. Anastasiadis'in pazartesi günü de Ürdün Kralı Abdullah ile telefonda konuşacağı duyuruldu.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Urdun kralı bızı satmaz
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Varsayalim onlar dogu akdeniz boru hattini dosedi diyelim. Varsayalim Turkiye’de o boru hattini denizin altindan veya denizin uzerinde gonderdigi bir patlayaci ile patlatsa ne yapacakla? Hatta o buru hattini uc bes noktadan patlatsa ne olacak? O kadar yaptiklari masraf bosuna gider ve tam manasi ile gazi almis olurlar. Demokraside careler tukenmez diye bosuna denmemis demek ki.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk silahli Kuvvetleri merak etmeyin sizin gazınızı alır.
    Cevapla
  • Sayın 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın editör haberde kıbrıısı bir bütün olarak koymuşsunuz lütfen KKTC ayırarak resmediniz. Saygılar
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde öyle oturup izleyecektik öyle mi ? O gazı çalamayacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR