Anastasiadis İsrail'den aldığı İHA'ları unuttu: Askerileşme istemiyoruz

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta bir gerilim istemediklerini belirterek, “Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) 'Kıbrıs Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü müdafaa edecek pozisyonda olmasından ötürü kendimizi güvende hissediyoruz” dedi. Rum lider, her türlü tehdide karşı, her an kendilerini savunmaya hazır olduklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2019 13:00 GÜNCELLEME 22.12.2019 13:04 DÜNYA
Anastasiadis İsrail'den aldığı İHA'ları unuttu: Askerileşme istemiyoruz
Anastasiadis İsrail'den aldığı İHA'ları unuttu: Askerileşme istemiyoruz

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı adımları değerlendiren Rum yönetimi lideri Anastasiadis, Türkiye’nin seçtiği yolu izlemeyeceklerini, bununla birlikte uluslararası hukukta ısrarcı olmayı sürdüreceklerini öne sürdü. Rum lider, Güney Kıbrıs'taki Larnaka’ya bağlı Korno’da bulunan 'Stavros Stilianidis' kışlasını ziyaretinde açıklamalar yaptı.

 

"KENDİMİZİ SAVUNMAYA HAZIRIZ"

Anastasiadis, Avrupa Birliği (AB), dost ülkeler ve özellikle de Yunanistan’ın, Türkiye tarafından gerçekleştirilecek olan her türlü yasadışı faaliyetin başarılı bir şekilde göğüslenmesi için destek ve aynı zamanda caydırıcı güç teşkil edebileceklerinde ısrarcı olmayı sürdüreceklerini belirtti.

 

Rum lider, her türlü tehdide karşı, her an kendilerini savunmaya hazır olduklarını söyledi. Tahrik edilmelerine rağmen askerileştirme istemediklerini öne süren Anastasaidis, soğukkanlılıklarını korumaya çalıştıklarını, aynı zamanda herhangi bir meydan okumadan veya Türkiye’nin meydan okumalarına yanıt vermekten her şekilde kaçınmaya çalıştıklarını söyledi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 4
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    1974 atilan kücücük bir tokkatti ama bugün tokatmodus yoook anninda yoketme modusu var AB nin ac sefilleri
    Cevapla
  • Boran 4 yıl önce Şikayet Et
    Savunmaya hazirlarmis Buda bizim istahiizi kabartiyo Zaten siz hazirda bekleyin
    Cevapla
  • Her Rum Silahlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz hiç korkmuyoruz biz zaten hazırız diyor Rum. Elbette kormazlar 1 silahlı türke 100 silahlı rum var adada. Zaten amerika olmadan da her rum ağır silah ve cephane stokladı. s300leri biz almadan 20 sene önce rumlar aldı. Türk çocuklar ise ben bizzat orada yıllarca yaşadığım için biliyorum bu gece mi rumlar gelip bizi öldürecek diye korkarak yatıyor. Türkiye orada rumların yaptığı gibi sivillerden ağır silahlı savunma birimleri kurup düzenli olarak sivillere askeri eğitim vermeli silah ve cephane stokları olmalı heryerde.
    Cevapla
  • ......... 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye kktc yi hava kara deniz her yönden bir askeri üsse dönüştürmelidir .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR