Göçmenler Merkel'i korkuttu! Erdoğan'ı ziyaret edecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında yapılan göçmen mutabakatının muhafaza edilmesi için gelecek ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2019 10:15 GÜNCELLEME 27.12.2019 10:15 DÜNYA
Göçmenler Merkel'i korkuttu! Erdoğan'ı ziyaret edecek
Göçmenler Merkel'i korkuttu! Erdoğan'ı ziyaret edecek

Alman gazetesi Sueddeutsche Zeitung, Suriye’deki çatışmaların yeni bir göçmen dalgası yaratacağından endişe eden Merkel’in, Erdoğan ile göçmen mutabakatını görüşmek için Ankara'ya gideceğini duyurdu.

 

 

Alman hükümet sözcüsü basının iddialarını doğrulamayı reddederken, Merkel’in gezi planlarının her zaman muhtemel diplomatik ziyaretlerden önceki hafta açıklandığını vurguladı.

Diğer yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü yaptığı açıklamada, Suriye ve Rusya’nın muhaliflerin kontrolündeki İdlib’de yaptığı operasyonlar sonucu 80 binden fazla göçmenin Türkiye’ye doğru yola çıktığına, fakat ülkenin yeni bir mülteci akınına hazır olmadığına yer verdi.

 

 

Türkiye’de yaklaşık 4 milyon Suriyeli sığınmacı bulunuyor.

AB-TÜRKİYE MÜLTECİ MUTABAKATI

AB ve Türkiye arasında yapılan mülteci mutabakatı, Avrupa Birliği ülkelerine kaçak yollarla varan göçmenlerin Türkiye’ye geri gönderilmesini ve bunun karşılığında da Türkiye’de yasal olarak kalan Suriyelilerin Avrupa’da mülteci olarak kabul edilmesini içeriyor.

Mülteci anlaşmasının karşılığında ise Türkiye’ye 6 milyar euroluk finansal yardım, Türkiye vatandaşlarına AB ülkeleri için vize kolaylığı ve Türkiye’nin AB’ye girme sürecinin hızlandırılması yer alıyor.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB’nin Türkiye’ye vaat ettiği vize serbestini tanımaması gerekçesiyle Temmuz 2019'da, “geri kabul” anlaşmasının askıya alındığını duyurmuştu.

KAYNAK : EURONEWS
YORUMLAR 5
  • Ezo 4 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi kapıları açmadan bu ların burnu yere düşse almazlar almayscaklar
    Cevapla
  • Deli 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş gelme, en az 10 milyar euro isteriz. Pazarlık yapmaya kalkarsa merkel 15 milyar deyin gitsin
    Cevapla
  • uquraslan 4 yıl önce Şikayet Et
    reis sana yalışan, randevu verme, verirsen de mültec kamplarının olduğu yerde buluşun,görsün
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    biz uzerimize düşeni yapmışız. onlar hep yan çiziyor. bu boyke nereye kadar gidecek. anlaşmalar sadece bizi mi bağlıyor... yırt at gitsin. karsi taraf zaten yırtmış atmış ki uygulamiyor
    Cevapla
  • mad 4 yıl önce Şikayet Et
    i s seyahati icin tum evraklarla basvuru yaptik ,red aldik. Vize kolayligi degil zorlastirmasi var. Binlerde Turk vatandagi vize maduru.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR